Anasayfa

 Köpeklerin Kuyruk Hareketleri Bize Ne Anlatıyor?

Hayat içerisinde yorulduğumuz vakit, günümüze neşe getiren, bazen de mutsuzluğumuza ortak olan minik patili dostlarımız bizlere bir şeyler anlatmak isteyebilir. Bunu iyi yorumlamak çok önemlidir. Bir şeyler anlatmak istersen havlarlar ya da duruşlarını değiştirip kuyruklarını oynatabilirler. Peki, köpek dostlarımızın kuyruk hareketlerinin anlamlarını biliyor musunuz? Köpek dostlarımız dertlerini anlatabilmek adına bazen kuyruklarını kullanırlar. Bazen buna hareketleri de eşlik edebilir.

Köpeğim Kuyruğunu Neden Sallıyor? Ne Anlatmak İstiyor?

Köpek dostlarımız az önce de belirttiğimiz gibi dertlerini kuyruk sallayarak anlatmaya çalışıyor olabilir. Köpek dostlarımızın genel olarak kuyruk sallayarak ne anlatmak istediği ile ilgili durumları sizlerle paylaşacağız. Minik patili dostlarımız farklı bir köpek ile dahi selamlaşıp mutlu olduğunu anlatabiliyor.

Dik Daireler Çizmek: Köpek dostlarımız kuyruklarını dik hale getirir ve daireler çizerse genelde bu mutlu olduğu anlamına gelmektedir. Özellikle doyasıya sevgi ile karşılandığında ya da başka bir evcil hayvan dostumuz ile eğleniyor ise bu hareketi sıkça yapabilirler. Ayruca bu kuyruk hareketine zaman zaman helikopter kuyruk denebiliyor.

Kısalan Kuyruk Durumu: Minik patili dostlarımız bir şeyden şüphe ediyor ya da bu kuyruk hareketi ile birlikte alarm durumuna gçemişse bunu da kuyruklarını geriye doğru atıp yere yaklaştırarak hissettiriyor olabilir. Bu hareket genelde bir şeyi tam olarak anlayamadıklarında da yaptığı bildiriliyor.

Uzayan Kuyruk Durumu Nedir? Köpek dostlarımız genel olarak ön ayaklarını kırar ve kuyruklarını yukarı doğru uzatır. İşte, bu durum genelde oyun oynamak istediklerini belirgin şekilde anlatıyor olabilir. Bununla birlikte genel olarak biz insanların el hareketleri sayesinde etkileşime girip zıplayabiliyorlar.

Köpeklerde İçe Kapanan Kuyruk: Can dostlarımız bir şeyden korkuyor mu? Yanlış bir şey yaptığını mı düşünüyor? İşte bu zamanlarda kuyruklarını arka ayaklarının arasında doğru eğmektedir. Bu durumda bir köpek var ise ona oldukça sakin bir şekilde yaklaşmamız gerektiğini unutmamalısınız.

Paralel Kuyruk Durumu: Minik patili dostlarımız, genel olarak su ya da mamagibi herhangi bir şey arıyorken kuyruklarını geriye doğru paralel uzatmaktadır. Paralel kuyruk durumunun bir diğer ismi ise arayan kuyruktur. Bu pozisyonda köpek dostlarımız aradığı şeyi ya da ilgisini çeken başka bir şeyi bulana kadar genelde yere bakar.

Bunlarla birlikte Akita Inu gibi bazı köpek ırklarının kuyrukları çok özel bir yapıya sahiptir. Bu sebeple kuyruk hareketlerini anlaytabilmek ve bundan bir anlam çıkarabilmek oldukça zordur. Bu notu da düşüp içeriğimizi bitirmek istiyoruz. Bizimle beraber bu yazıya ortak olduğunuz için çok teşekkür ederiz. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X