Anasayfa

 Köpeklerin Sizi Şaşırtacak 5 İlginç Özelliği

Köpeklerin özellikleri arasında sizi şaşırtacak pek çok ilginç bilgi var. Evinizi paylaşan, sizinle ilgilenen ve zamanlarının çoğunu sizinle geçiren mükemmel dostlarınızla neden yakınlaşmayasınız?

Bazen gergin, bazen enerji dolu, ama her zaman arkadaş canlısı. Farklı ırklar çok farklı kişiliklere sahiptir, ancak köpekler bazı ortak özellikleri paylaşırlar.

Bu yazıda, köpeğinizin sizi şaşırtabilecek bazı özelliklerini listeledik. İşte bazı ilginç köpek karakter özellikleri.

Köpeklerin ortak özellikleri nelerdir?

Çeşitli bilinmeyen yeteneklere sahip olduğu düşünülen köpeklerin özelliklerini öğrendikten sonra, kesinlikle onları daha yakından tanımak isteyeceksiniz. İşte küçük kalplerinde çok fazla sevgi olan köpeklerin bilinmeyen özelliklerinden bazıları.

1. Köpeklerin harika bir koku alma duyusu vardır

Çoğu insan köpeklerin insanlardan çok daha hassas duyulara sahip olduğunu bilir. İnsanlar gibi köpeklerin de beyinlerinde kokuları algılayan hücreler vardır. Bu hücreler insan hücrelerinden yaklaşık 40 kat daha büyüktür. Bu nedenle köpeklerin burunları kokulara karşı son derece hassastır.

Bu anlamda, köpeklerin tehlikeyi tespit edebilmesi ve acil durumlarda arama ve kurtarma ekipleri olarak hizmet vermesi şaşırtıcı değildir.

Gerçekten de bazı ırklar hastalık teşhisini kolaylaştırmak üzere eğitilmiştir ve ilaç ya da yardım gibi ihtiyaçları önceden tahmin ederek sahiplerini uyarabilirler.

2. Köpekler iyi yüzücülerdir

Ayrıca, şaşırtıcı görünse de köpekler çok iyi yüzücülerdir. Golden Retriever, Labrador, İrlanda Seteri ve İngiliz Seteri gibi bazı ırklar doğal olarak iyi yüzücülerdir ve suda vakit geçirmekten hoşlanırlar.

Bazı köpekler suyu hiç sevmez ve rahatsız edici bulur. Bu nedenle, onları suya maruz bırakmadan önce karakter özelliklerini göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir.

3. Köpeklerin ter bezleri yoktur

Bir başka şaşırtıcı gerçek de köpeklerin ter bezlerinin olmamasıdır. Aslında, 'apokrin' adı verilen ve feromon içeren yağlı bir madde, insanlar gibi koltuk altlarında değil, köpeklerin vücudunun her yerinde salgılanır.

"Apokrin" tarafından yayılan koku insanlar tarafından algılanamaz ve insanlarda olduğu gibi terleme sırasında sıvı salgılanmaz. Bir köpeğin vücudunun ıslanan ve terleyen tek kısmı patileridir.

4. Köpekler çok zeki yaratıklardır

Köpeklerin bu özelliği birçok kişi tarafından bilinir, ancak daha yakından bakıldığında onlar hakkında bazı şaşırtıcı şeyler ortaya çıkar. Köpekler iki yaşındaki bir çocuk kadar zekaya sahiptir. Bu, köpekler ve çocukların birbirleriyle bu kadar iyi geçinmelerinin nedenlerinden biri olabilir.

Bu eğitilebilir canlılar, kelime dağarcığından 100'den fazla kelimenin yanı sıra birçok jesti de öğrenebilir. Öte yandan, doğru eğitimle, köpekler fiziksel engelli insanlara veya tehlikeli durumlarda yardımcı olabilir.

Hayatı sahibi ve köpek için daha konforlu hale getirmek için, yemek yeme ve tuvalet eğitimi verilebilir. Tek gereken biraz zaman ve sabır.

5. Kısırlaştırılmış köpekler daha uzun yaşar

Net bir bilgi olmamasına rağmen, bazı çalışmalar kısırlaştırılmış köpeklerin daha uzun yaşadığını göstermektedir. Kısırlaştırma, köpeklerde en sık görülen hastalıklardan biri olan kanser riskini azaltır ve daha uzun, daha sağlıklı yaşamalarına yardımcı olur.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X