Anasayfa

 Muhabbet Kuşu Cinsleri Nasıl Anlaşılır?

Kücük ve uzun tüylere sahip olan muhabbet kuşlarının temel olarak iki farklı türü bulunur. Günümüzde en çok sevilen evcil hayvanlardan birisi olan muhabbet kuşlarının 5 milyon yıl önce ortaya çıktığı düşünülüyor. Muhabbet kuşlarının doğal yaşam hayatlarını sürdürdüğü ülke ise Avustralya'dır. Sizlere bu yazımızda muhabbet kuşu cinsleri nasıl belli olur? sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.

Muhabbet Kuşu Cinsleri

Göçmen bir kuş türü olan muhabbet kuşlarının temel olarak iki cinsi vardır. Bunlar vahşi olan Avustralya cinsidir. Evcil olarak beslenilen ise İngiliz cinsidir. Bu iki türün birbirlerine göre oldukça önemli farkları vardır. Birbirlerinden basit bir şekilde ayrılabilen bu türlerin en kolay anlaşılır yönü, tüy ve boyut farkıdır. 

Muhabbet Kuşumun Cinsi Ne?

İki tür arasında renk, boyut ve davranış açısından fark vardır. Bu özellikler, kuşun cinsini belirlemede önemli rol oynar.

Boyut Farkı

Asıl olarak "muhabbet kuşumun cinsi nedir?" sorusunun cevabı olarak gösterilebilecek husus, boyut farkıdır. İngiliz muhabbet kuşları Avustralya'lı akrabalarına göre 2 kat daha büyüktür. Bu büyüklüğü net olarak ifade edebilmek için 7 ya da 8 haftalık bir İngiliz muhabbet kuşu büyümüş, yetişkin bir Avustralya kuşu büyüklüğüne sahip olabilmektedir.

Renk Çeşitliliği

Doğal ortamlarında yalnızca sarı ve yeşil olarak görülen muhabbet kuşları, leylak, beyaz ya da mavi gibi farklı renklerde, evcilleştirilmiş muhabbet kuşları arasında yer almaktadır.

Evde muhabbet kuşu beslemek adına her ne kadar İngiliz muhabbet kuşu tercih edilmiş olsa da Avustralya muhabbet kuşları da epey popülerdir. 

Davranış Analizi

Muhabbet kuşlarındaki davranış farklılıkları muhabbet kuşu ırk anlaşılmasında rol oynar. İngiliz muhabbet kuşları Avustralya'lı cinsine göre daha dost canlısıdır. Sevecen bir yapıya sahip olan İngiliz muhabbet kuşları evlerde en çok tercih edilen cinstir. Vahşi olan Avustralya'lı muhabbet kuşları, evde bakılmaları gerekir. Evde bakılmadıkça konuşmaz. Avustralya'lı muhabbet kuşları konuşmayı oldukça geç öğrendiği biliniyor. 
Davranış farklılıklarından bir diğeri cinsiyete göre belirlenebilir. Erkek muhabbet kuşları, sosyalliğe daha açık ve oyun oynamayı severler. Dişiler ise saldırgandır. Doğaları gereği korumacı yaklaşan dişi muhabbet kuşları, erkeğe göre daha sessiz yapıdadır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X