Anasayfa

 Ojos Azules Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Henüz çok yeni bir cins olan Ojos Azules cinsi kedi dostlarımız, Amerika Birleşik Devletleri'nin New Mexico şehrinde keşfedilmiştir. 80'li yıllarda fark edilmiş olan Ojos Azules cinsi kedi dostlarımız, 91 yılında ise ayrı bir cins olarak kabul edilmiştir. Ojos Azules cinsi kediler en güzel özellikleri ise mavi gözleridir. Bu kedi ırkının kürk rengi ne olursa olsun mutlaka net bir şekilde mavi gözlere sahiptirler. Bu da onları diğer kedi ırklarından ayırmaktadır. Bu kedi dostlarımızın bir diğer özelliği ise tüylerinin ipek gibi yumuşacık olmasıdır. Ojos Azules cinsi kedilerin mavi gözleri ve ipeksi tüyleri dikkat çekmiş ve ABD'nin tek bir bölgesinde görülmesi ile tüm hayvanseverlerin gözdesi olmuştur. Dünya üzerinde ise oldukça az bulunan Ojos Azules cinsi kedilerin karakterleri de tüyleri kadar nahiftir.

Ojos Azules Cinsi Kedilerin Genel Özellikleri Nedir?

Ojos Azules cinsi kedilerin genel özelliklerini ele alalım. Ojos Azules cinsi kedilerin özelliklerini madde madde sıralayacağız. Bu sayede onları çok daha yakından tanıyacaksınız.

  • Ojos Azules cinsi kedi dostlarımızın kökenleri ABD'nin güneybatı eyaleti olan New Mexico'dur.
  • Orta irilikte olan bu kedi ırkının ağırlığı 3 ile 7 kilogram arasında değişmektedir.
  • Ojos Azules cinsi kedilerin genelde grinin tonlarında koyu renk ve harika bir tüy rengine sahip olması ile bilinir. Ojos Azules cinsi kediler her renk olabilirken tüyleri oldukça kısadır. Onların tüylerinin ayırt edici özelliği ise ipeksi oluşudur.
  • Ojos Azules cinsi kedilerin en çarpıcı özelliği ise masmavi gözleridir. Onları diğer kedi ırklarından ayıran özellik ise tüy rengi ne olursa olsun gözleri net bir şekilde mavidir.
  • Ojos Azules cinsi kedilerin genelde kulaklarında, patilerinde, kuyruk uçlarında beyaz leke ya da benek bulunmaktadır. Bu kedi ırkı atletik ve zarif bir gövdeye sahiptir. 
  • Ojos Azules cinsi kedilerin avcılık yetenekleri de çok gelişmiştir. Tırmanma konusunda ciddi anlamda yetenekli olan bu ırk bağımsızlığına düşkündür. Bu özelliği sayesinde kısmi olarak yalnız kalmaktan hoşlanır. Yine de yuvalarına ve sahiplerine son derece bağlıdır.
  • Ojos Azules cinsi kediler diğer yabancılara ve evcil hayvanlara karşı mesafelidir. Ancak alışmaları çok da uzun sürmemektedir.
  • Ojos Azules cinsi kedilerin bilinen genetik bir rahatsızlığı yoktur. Oldukça hassas kedilerdir.
  • Ojos Azules cinsi kedilerin ortalama yaşam süreleri ise 12 yıl kadardır.

Ojos Azules Cinsi Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Ojos Azules cinsi kediler dünyanın en sayılı ırklarından birisidir. Bu ırkı sahiplenmeyi düşünüyor iseniz kesinlikle ona özel bir alan yaratmalısınız. Ojos Azules cinsi kediler sahiplerine son derece bağlı olsa dahi sevgilerini onlara karşı esirgemese de günün belli saatlerinde kesinlikle yalnız kalmak isterler. Bu zaman içerisinde uyurken rahatsız edilmeyi istemezler.

Ojos Azules cinsi kediler son derece uyumlu ve sakin karakterdedir. Ayrıca bu ırk yaşadığı evlerini ve alanlarını paylaştıkları canlılara karşı çabucak uyum sağlar. Ojos Azules cinsi kediler başta tanımadığına karşı son derece temkinli davransa da sonradan sevecen tavırlar segiler.

Ojos Azules cinsi kedileri haftada iki kez taramalı ve yumuşacık tüylerini muhafaza edebilmek için kaliteli mama kullanmalısınız. Ayrıca, veteriner kontrollerini rutin şekilde yaptırmanız gerekiyor.

Sizlere bu yazımzıda Ojos Azules cinsi kediler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Tüm detaylarıyla ele aldığımız bu ırkın mavi gözlerine aşık olacaksınız! Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X