Anasayfa

 Oyun Oynayarak Kedinizin Egzersiz İhtiyacını Karşılayın

Minik kedi dostlarımız zamanlarının çok önemli ve büyük bir alanını uyuyarak geçirir ve rahatına son derece düşkün varlıklardır. Bu durum onların karakteristik özellikleri arasında da yer alsa bazı sakıncaları da beraberinde getirmektedir. Benimsenen beslenme alışkanlığı, hareketsizlik ve genel sağlık durumuna da bağlı olarak yaş durumu da bu konuyu etkileyerek obezite de bu durumu direkt olarak etkiler ve çeşitli sorunlara sebep olabilir. Bundan dolayı kedi dostlarımızın yeteri kadar günlük egzersizini yaptığına emin olmak son derece önemlidir.

Köpek dostlarımızdan çok daha farklı olarak evlerde yaşayan kedi dostlarımız büyük bir çoğunluk ile dışarda enerjilerini atma fırsatı maaalesef ki olmaz. Onların egzersiz yapmasının en etkili yöntemi ise sahipleri ile ya da kendi kendine oyun oynamaktır. Kendi kendilerine ya da sahipleri ile oyun oynayan kediler aşırı kiloyu önler, kas ve eklem sağlığı gibi desteklemek kadar birçok olumlu özelliği de yanında getirir. Zihinsel olarak da uyarılmalarını sağlayan bu oyun süreci insanlarla arasındaki bağı da çok güçlendirir. Her ne kadar birçok kedi dostumuz oyun oynamaya istekli olsa da her kedi için bunu söylemek geçerli değildir.

En Aktif Olduğu Zamanlarda Oyun Oynayın

Kedi dostlarımız günlerinin belirli bir zaman diliminde çok aktif olurlar. Genel olarak sabah ve geceleri çok erken saatlerde karşılaşıan bu hareketlilik, fırsat var ise egzersiz yapmaları için de değerlendirilmektedir. Ayrıca buna bağlı olarak hareket etmeye istekli olduğu zamanlarda onların ilgisini çekebilecek kedi oyuncaklarının tercih edilmesi de büyük bir teşvik kaynağıdır. Bunun yanında oyun zamanlarının gece ya da sabah yapılması yaşam tarzına uygun değilse gün içinde dikkatini çekmek gerekiyor.

Oyun Seanslarını Kısa Tutun

Oyunlar ile arası çok olmayan kedi dostlarımızın harekete geçip teşvik olması adına birçok değişkenin değerlendirilmesi gerekemtekdir. Buna bağlı olarak oyun seanslarının kısa ama öz tutularak gün içinde birkaç kez tekrarlanması da bu deneyimin onlar için keyifli hale gelmesine çok yardımcı olur. 

Oyun ile Ödülü Birleştirmelisiniz

KEdi dostlarımızın eğitimdeki en etkili yöntemlerden birisi de ödül mamalarıdır. Pozitif anlamda pekiştirebilmek adına ödüllerin niteliği de değişkenlik gösterebilir. Yine de en başarılı ödül durumu leziz atıştırmalıkların olduğunu reddetmek çok da mümkün değildir. Kedi dostlarımızın oyun seansları sonrası ödül maması ile buluşturmak pozitif deneyim ile oyunu sonlandırmanın en etkili yoludur.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X