Anasayfa

 Pappilon Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Uzun ve düz tüylere sahip olan Pappilon cinsi köpek dostlarımız süs köpeği sınıfına girer. Son derece akıllı ve enerjik olan bu köpek dostlarımız, sahiplerine son derece bağlıdır. Onları mutlu etmek için elinden geleni yapan Pappilon cinsi köpekler kolayca eğitilebilir ve komutları uygulama konusunda son derece istekli davranırlar. Bu komutları uygulama isteği tamamen kıvrak zekasından gelmektedir. Yalnız kalmaktan hoşlanmayan ve hassas olan bu ırk, ailesi ile birlikte olduğunda son derece mutlu olur. Sizinle zaman geçirmekten çok keyif alır. Pappilon cinsi köpekler aşırı sevimlidir. Diğer köpek türlerine ve yabancılara karşı anlayışlıdırlar. Soğuk havalara karşı dayanıklıdırlar ancak sıcak havalar Pappilon cinsi köpeklere göre değildir. Enerji seviyeleri son derece yüksektir. Kilo alma ve obezite konusuna çok yatkın olduğu için egzersizleri bir an olsun aksatılmamalıdır. Diğer süs köpeği ırklarına göre daha az havladıkları biliniyor. Oyun oynamayı çok seven Pappilon cinsi köpekler apartman yaşamına da hızlı şekilde adapte olurlar. Ayrıca kulaklarının yapısı kelebeğe benzediği için bu türün adı kelebek anlamına gelen Pappilon olarak söylenmiştir. Onlara karşı son derece nazik davranmalı ve kötü, olumsuz davranışlardan kaçınmalısınız. Pappilon cinsi köpekler küçük çocuklu aileler için pek önerilmez.

Pappilon Cinsi Köpek Kaç Kilogram Olmalıdır?

Pappilon cinsi köpekler süs köpeği sınıfına girer ve oldukça miniktirler. Hem erkekleri hem de dişi Pappilon köpekleri 3 ile 5 kilogram aralığına kadar çıkabilir. Ayrıca boyları 20 ile 28 santimetre arasında değişir. Boyutları sayesinde olumsuz bir durum olduğunda kolayca kucağa alınabilirler.

Pappilon Cinsi Köpeğin Anavatanı Neresidir?

Pappilon cinsi köpeklerin anavatanı Fransa ve Belçika'dır. 16. Yüzyılda Rubens isimli sanatçı tarafından resmedildiler. Ayrıca Avrupa'daki aristokratların en yakın arkadaşları konumundadırlar. Pappilon cinsi köpekler 1915 yılında AKC tarafından kayıt edildirler.

Pappilon Cinsi Köpekler Tüy Döker mi?

Bu ırk için düz ve uzun tüyleri sebebi ile "çok fazla tüy döker" düşüncesi bir yanılgıdır. Tüy bakımı yapıldığında az tüy döktükleri gibi bu sorun tarandıklarında daha da azaldığı biliniyor. Ayrıca onları ayda 2-3 kez fırçalamanız yeterli olacaktır. Her ay banyoya ihtiyaç duyabilen Pappilon cinsi köpekler hareketlilikleri sayesinde kolayca kirlenmeye sebep olabilirler. Ayrıca tırnakları hızlı uzadığı için düzenli olarak kısaltılmalıdır.

Pappilon Cinsi Köpekler Nasıl Beslenmelidir?

Bu ırklar kaliteli içeriğie sahip mini ırk köpek mamaları ile beslenebilirler. Gün içinde iki öpün beslenmesi önerilir. Ancak, bu her köpek için değişeceğinden veteriner hekiminizin önerilerini takip etmelisiniz. Yetişkinlik, yavruluk ve yaşlılık hususunda mama konusunda değişiklikler yapmalısınız.

Sizlere bu yazımızda Pappilon cinsi köpek ırkı hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Son derece zeki ve hareketli olan bu köpek ırkını yakından tanıdığımız için biz de çok mutluyuz. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X