Anasayfa

 Puli Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Hungarian Puli veya Hungarian Water Dog isimleri ile de bilinen Puli cinsi köpek dostlarımız hakkında detaylı bilgiler vermek için çaba göstereceğiz. Puli cinsi köpek dostlarımız dünyamızın en eski köpek cinslerinden biri olduğu tahmin ediliyor. Aslen macar kökenli olan bu ırk, binlerce yıl öncesinde yaşadığı bilinmektedir. Avrupaya geliş hikayesi ise Macar Su Köpeği olarak da anılan şimdiki Macaristan'ı oluşturan Avrupa Hunları tarafından getirildiği bilinmektedir. Bu araştırma sonuçları ile bunlar resmen kanıtlanmış sayılabilir. Geçmiş dönemden şimdiki zamanımıza dek Puli cinsi köpek dostlarımıza insanlar tarafından üstlendirilen görevler vardır. Bu görevlerden en sık verileni ise koyun çobanluğu olmuştur. Puli ırkı köpek dostlarımız iyi bir av köpeğidir. Bu köpek cinsi, yıllar boyunca hayvancılığın yapılmış olduğu kırsal alanlarda ve çiftlik bölgelerinde kullanıldı. Bundan sonra ise gösteri köpeği olarak rol almıştır. Ayrıca Puli cinsi köpek dostlarımızın en dikkat çekici özelliği ise resmen el ile örülmüş gibi duran katmanlı tüyleridir. Bu tüyler, Puli cinsi köpek dostlarımızın tüm yüzünü örtmektedir. Ayrıca bedenlerini de tamamen saklayan bu katmanlı tüyler yere kadar uzanmaktadır. Puli cinsi minik dostlarımızın tüyleri sebebi ile hayvanseverler arasında çok büyük bir yeri vardır. Günümüzde ise Puli cinsi köpek dostlarımızın neslinde azalma olduğu biliniyor.

Puli Cinsi Köpeklerin Genel Özellikleri Nedir?

Puli cinsi köpek dostlarımız hakkında detaylı ve madde madde ileteceğimiz bu liste sayesinde onları çok daha yakından tanıyablieceksiniz.

  • Anavatanı Macaristan olarak bilinen Puli cinsi köpekler oldukça eski bir ırktır.
  • Milattan önce zamanlardan beri bizimle yaşadığına inanılır.
  • Tüy renkleri genel olarak siyah ya da gri renktedir. Beyaz ve krem tonlarında tüy rengine sahip olan Puli cinsi köpekler de vardır.
  • En dikkat çekici görünüş niteliği ise düğüm halinde yere kadar olan uzun tüyleridir. Bu tüy yapısı 6 aylık olduğunda gelişmeye başlamaktadır.
  • Oldukça zeki ve eğitime açık varlıklardır.
  • Puli cinsi köpek dostlarımızın egzersiz ihtiyacı son derece yüksektir.
  • Oldukça hareketlidir.
  • Tüy yapısı sebebi ile deri hastalıklarına yakalanma oranları yüksektir.
  • Ortalama yaşam süresi bakımına bağlı olmakla beraber 14 yıl kadardır.

Puli Cinsi Köpeklerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Puli cinsi köpek dostlarımızın tüyleri ile diğer evcil hayvanlar arasında çok farklı yere sahiptir. Bunu tamamen tüylerine borçludurlar. Bunun yanında, bakım olarak en zor köpeklerden birisidir. Puli cinsi köpek dostlarımızın el ile örülmüş gibi duran tüylerinin ana sırrı yumuşak alt katmak üzerine sert apıdaki üst katman tüylerinin bir arada uzaması ile alakalıdır.

Özgürlüklerine son derece düşkün ve inatçı bir yapısı vardır. Puli cinsi köpek dostlarımız sahiplerini koruma konusunda çok başarılıdır.

Sizlere bu yazımızda Puli cinsi köpek dostlarımız hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Bu sevimli dostlarımızı yakından tanımak gerçekten çok özel. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X