Anasayfa

 Ragamuffin Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Dünyanın en büyük kedi ırkları arasında yer alan Ragamuffin cinsi kedi dostlarımız, Ragdoll kedi ırkı ile akrabadır. Ragdoll kedi cinsi gibi Amerika Birleşik Devletleri kökenli olan Ragamuffin ırkı kediler, Ragdoll kedi ırkı gibi insan eli ile yetiştirilmiş doğal olmayan cinstir. Ragamuffin cinsi kedi dostlarımız 60'lı yıllarda ortaya çıkmıştır. Ragdoll cinsi kedi dostlarımızın ardından yetiştirilmeye başlanmıştır. Fakat, 1994 yılında başlı başına kabul edilen Ragamuffin cinsi kediler oldukça sevecendir. Köken bakımından İran kedilerine de dayandığı düşünülmektedir. Oldukça oyuncu, hareketli olan Ragamuffin cinsi kediler, oldukça uyumlu varlıklardır. Yüz yapılarına ve iriliklerine bakıldığı zaman ulaşılmaz gibi görünseler de oldukça sosyal canlılardır. İnsanlar ile sıkça yakın ilişki kurmak isterler. Epey sıcakkanlı uslu kedilerdir.

Ragamuffin Cinsi Kedilerin Genel Özellikleri Nelerdir?

Şimdi de Ragamuffin cinsi kedi dostlarımız hakkında genel bilgileri tek tek sıralayacağız. Madde şeklinde sıraladığımız bu içerik sayesinde onlar hakkında tüm bilgilere erişebileceksiniz.

  • ABD ülkesinin Kaliforniya eyaletinde yetiştirildiği bilinmektedir.
  • Dünyanın en büyük kedi cinsleri arasında yer alan Ragamuffin cinsi kedilerin ağırlıkları 10 kilograma kadar dayanabilir. Dişiler ise 7 kilogram ağırlığında olabilmektedir.
  • Tüyleri yumuşak ve sıktır. Orta uzunluktaki tüyleri, beyaz üzerine sarı renktedir. Krem rengi ve gri renkte olanları da mevcuttur.
  • Kulakları geniş ve kafaları büyüktür.
  • Olgunlaşmaları nerede ise 3 yılı bulmaktadir. Yani Ragamuffin cinsi kediler 3 yaşına kadar yavru sayılabilir.
  • Zeki kedi dostlarımızdan biridir.
  • Güçlü gövde yapılarına sahiptirler.
  • Oyuncu ve hareketlidirler. 
  • Uysal canlılardır.
  • İnsan duyguları konusunda oldukça hassas ve duyarlıdırlar.
  • Barışçıl kedi olmaları sebebi ile kendilerini savunma konusunda pek başarılı değillerdir.
  • Yalnız kalmaktan asla hoşlanmazlar.
  • Yaşadıkları ortama hızlıca uyum sağlar ve yuvalarını çok hızlı benimserler.
  • Sevecen varlıklardır. İnsanlar ile oldukça yakındır ve sıcak ilişkiler kurarlar.
  • Obezite rahatsızlığına yakın, kilo almaya meyilli varlıklardır.
  • Bakıma bağlı olmakla beraber ortalama ömürleri 15 yıl kadardır.

Ragamuffin Cinsi Kedi Bakımı

Büyük bedenleri ile dikkat çeken sevimli Ragamuffin cinsi kediler, oldukça sosyal ve barışçıldır. Agresif olmayan bu ırk, karakter yapısı bakımından sevecen, sevimli yüzleri ile de dikkat çekmeyi başarmaktadır. Hayvanseverler tarafından sıkça tercih edilen bu ırk, nahif doğaları sebebi ile kapalı alanlarda sevgi ve ilgi gösterilerek büyütülür. Diğer büyük kedi dostlarımız gibi dış mekanlara ihtiyaç duymayan Ragamuffin cinsi kediler, doğada ve sokakta yaşamaya uygun değildir. Tam olarak bir ev kedisi olan Ragamuffin cinsi kediler, evdeki herkesle ve diğer evcil hayvanlar ile çok iyi geçinmektedir. Ancak, Ragamuffin cinsi kedilerle iyi anlaşmak isteyen evcil dostlarımızın da barışçıl olması gerekir.

Sahiplerine oldukça bağlı olan Ragamuffin cinsi kediler, uzun süre seyahat eden kişiler için uygun değildir. Fazlasıyla duygusal varlıklardır. Yalnız bırakılmayı hiç sevmezler hatta yalnız kalmak onları depresyona dahi sokabilmektedir. Sürekli olarak onlara bakan kişilerin yanında olmak isterler. Sizlerle oyun oynamak onlar için büyük eğlencedir. Home office olarak çalışan ya da zamanının çoğunu evde geçiren kişiler için tam bir süper varlıktır. Oyun ve ilgi ihtiyaçları bakımından bu kedilerin bakımı orta zorluktadır. Sürekli ilgi istemeleri bakımlarını zorlaştırabilir. Ancak, tek zorluk bu değildir. Ragamuffin cinsi kedi dostlarımız orta uzunlukta ve yumuşak tüylere sahiptir. Haftada en az iki kez kedi fırçası ile taramanız gerekmektedir. Bu sayede deri hastalıklarına maruz kalmayacak ve temizlenirken bol miktarda tüy yutmayacaklardır. Ayrıca, Ragamuffin cinsi kedi dostlarımızı taramak, orta derecede tük dökmelerini de önleyebilir.

Sizlere bu yazımızda Ragamuffin cinsi kediler hakkında bilgi vermek istedik. Diğer kedi ırkları gibi bu cinste mükemmel kedilerdir. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X