Anasayfa

 Sağlıklı Bir Kedi Nasıl Anlaşılır? Kedilerde Sağlık Durumu

Kedi dostlarımızın sağlıklı olduğunu anlamak kolay mı? Bir kediye sahipseniz ya da sokakta terk edilmiş bir tane kedi dostumuza rastladıysanız olası olarak sağlık durumu ile ilgili bilgili olmak isteyebilirsiniz. Bir pati dostumuzun sahibi olurken yapılması gereken ilk şey veteriner hekim kontrolü olacaktır. Hastalık oluşumunun hızlı teşhis ile önlenebilmesi, var olan hastalıkların ise hızlıca tedavi altına alınması ve buna benzer birçok konu hakkında bilgi alabilme durumu bizi çok rahatlatacaktır. Fakat rutin kontrollerin yanı sıra kedi dostlarımızın sağlıklı olduğuna dair bilinçli olarak gün içinde huzurla devam edebilmeniz mümkündür. Ne de olsa minik arkadaşlarımızın her zaman sağlıklı olduğunu bilmek isteriz. Bu durum bizi de onların konforlu yaşamı için de önemli bir durumdur. Ayrıca birçok hastalığın hızlı bir şekilde engellenebilmesi amacıyla ya da kedi dostlarımızın erkenden tedavi görebilmesi için faydalar kazanmamıza sebebiyet verebilmektedir. Hayat içerisinde tüm sevdiğimiz insan ve hayvanların sağlığı bizim için önem arz eder. Özellikle aile üyelerimizin sağlık durumları ile yakından ilgileniyoruz. Bu üye patili bir dost ise bu konuda çok daha bilinçli olmak istiyoruz. Çünkü onlar tıpkı bebekler gibi hastalıklarını dile getiremiyorlar. Hastalıklarını ya da mutlu olduğu anları bize söyleyemiyorlar.

Kedilerin Sağlıkları Nasıl Anlaşılır?

Doğa üzerinde av ya da avcı olan varlıklar vardır. Bu canlılar ise içgüdülere sahip olmaları ile tanınır. Hatta bu sebeple birçok yeteneğe de sahiptirler. Avlarının ya da avcılarınını yaklaştığını muazzam derecede hissedebilirler. Örnek olarak kedi dostlarımız çok iyi duyar. Avlarının iletişim seslerini dinleyebilirler. Kendilerini güçsüz göstermen onlar için hiç de mantıklı bir durum değildir. Ayrıca, kedi sahipleri olarak patili dostlarımızın sağlıklı olarak nitelendirebileceğimiz bilgilere ulaşmak isteriz. 

İştah durumu sağlıklı kedi dostlarımızın iştah durumu neredeyse aynıdır. Ancak hasta bir kedinin iştahı çok daha önemli ölçüde değişkenlik gösterebilmektedir. Kedi dostlarımızın normalden çok daha az yemek yemesi ya da daha sık susamazı ağız enfeksiyonuna işaret edebilir.

Su miktarı, kedi dostlarımız her ne kadar su içmeleri konusunda bilinçli olmasa da su içtiğinden kesinlikle emin olmalıyız. Eğer susuzluk artıyor ya da hiç su içmiyorsa veteriner kontrolüne götürmeniz gerekebilir.

Koku, kedi dostlarımızın ağzı genelde rahatsız edici şekilde kokmaz. Kedi dostlarımızda ağız koku varsa hastalık belirtisi olabilir. Kedi nefesi, böbrek hastalığı konusunda belirti olan amonyak gibi kokması muhtemeldir.

Bu gibi durumlarda lütfen derhal veteriner hekiminize danışınız. Veteriner hekiminiz sizin için en iyi gözetimi yapacaktır. Kedi dostlarımızın ferah bir hayat sürmesi için kontroller çok önem arz eder.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X