Anasayfa

 Belçika Tervuren Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Oldukça zeki varlıklar olan Belçika Tervuren cinsi köpek dostlarımız, Belçika ülkesinin kırsal tarafında çoban köpeği olarak kullanılmıştır. Bunun yanında arama kurtarma ve polis köpeği olarak da görev yapıp çok başarılı olmuştur. Çoban köpekliğinden gelen sürü gütme, iz sürme ve kızak çekme gibi görevleri de başarı ile tamamlayabilen Belçika Tervuren cinsi köpek dostlarımız çok çalışkandır. 19. yüzyıl sıralarında ise Belçika'da özenle yetiştirilmeye başlandı. Batı ülkelerinde Belgian Tervuren ismi ile de bilinen bu canlılar, 20. yüzyılın yarısında ABD'ye getirilmiştir. 1959 yılında ise ayrı bir ırk olarak kabul görmüşlerdir. Ayrı ırk olarak kabul edildiklerinde çoban köpeği ünvanıyla yazılmıştır. Belçika Tervuren cinsi köpek dostlarımız halen Belçika'da, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Avrupa'da son derece rağbet görmektedir.

Belçika Tervuren Cinsi Köpek Karakter ve Kişilik Özellikleri Nelerdir?

Belçika Tervuren cinsi köpek dostlarımız enerjik, aktif, güvenilir, sahiplenici, dikkatli ve çok akıllıdır. Kendine son derece güvenen orta büyüklükte olan Belçika Tervuren cinsi köpek dostlarımız bir çoban köpeğidir. Daima tetikte bekleyen yapısı ve bunun yanında iyi gözlemi ile mükemmel bekçi köpeği görevi görürler. Bu güzel dostlarımız sahibine ve sevdiklerine karşı son derece sadık ve itaatkardır. Zaman zaman ise bağımsız davranışlar sergileyebildiği görülse de iyi bir eğitim ile bu durum giderilebilir. Belçika Tervuren cinsi köpek dostlarımız mülkünü ve ailesinin korkusuz koruyucusu olarak bilinmektedir. Ayrıca sevdiklerine çok bağlı olan ve arkadaş canlısı davranışlar sergileyen Belçika Tervuren cinsi köpek dostlarımız yabancılara karşı temkinli davranmaktadırlar. Ailelerini koruma içgüdüsü ile mesafeli yaklaşmaktadır. Belçika Tervuren cinsi köpek dostlarımız saldırgan davranışlardan uzak durur. Bu güzel dostlarımız yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Daima ailesi ile birlikte olabilmek onlar için iyi gelecektir. Belçika Tervuren cinsi köpek dostlarımız sizinle birlikte etkinlik yapmaktan da hoşlanır. Sizlerin dikkatini çekmek ve ilgi odağı olmaktan son derece mutluluk duyarlar. Belçika Tervuren'e iyi bir sosyal eğitim verilmesi gerekmektedir.

Belçika Tervuren Cinsi Köpek Bakımı

Çift katmanlı ve sık tüylere sahip olan Belçika Tervuren cinsi köpek dostlarımız sağlıklı ve temiz bir görünüme sahip olsun istiyorsanız bakımını daima yapmalısınız. Yıl genelinde haftada bir ya da iki kez taramanız gereklidir. Evde uçusan tüyler görmek istemezseniz tarama işlemini atlamamlısınız. Erkek Belçika Tervuren cinsi köpekler yılda bir, dişilerin ise iki kez yoğun tüy döktüğü biliniyor. Rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız ve premium mamalar ile beslemelisiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X