Anasayfa

 Swedish Vallhound Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Swedish Vallhound Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Anavatanları İsveç olan Swedish Vallhound ırkı, kısa bacakları ve sosi köpek olarak bilinen Dachshundlar’ı andıran yüz yapısıyla, kulakları ve tüy katmanları ile kurt köpeklerine benzerler. Viking döneminden beri İsveç’te bulundukları bilinen Swedish Vallhound ırkı, çok eski bir köpek ırkıdır. 2007 yılında tüm dünyaca tanınmışlardır. Ataları Pembroke Welsh Corgiler gibi minik boylara rağmen hayvan sürülerini gütme görevini üstlenen Swedish Vallhoundlar, genel olarak çiftliklerde ve geniş bahçesi olan büyük evlerde bekçi köpeği olarak bakılmaktadır. Birden fazla cinsin melezlenmesi sonucu ortaya çıkan Swedish Vallhound ırkı İsveç’in en sevilen köpek ırkları arasında yer almaktadır.

Swedish Vallhound Köpek Irkının Genel Özellikleri

Anavatanları İsveç’tir. Birkaç ırkın melezidir. Orta ırk köpekler arasında yer almaktadır. İdeal ağırlıkları 15 kilogram olarak bilinmektedir. Yükseklikleri ise en ideal olarak 30-40santimetre arasında değişmektedir. Çift katmanlı tüylere sahiptirler. Soğuk hava şartlarına dayanaklıdırlar. Gri ve kahverengi renklerin birleştiği gölgeleri tonların oluştuğu tüylere sahiptirler. Dik kulaklıdırlar dayanıklı ve kaslı bir gövdeye sahiptirler. Çevik bir ırktır. Oyuncu bir kişiliği vardır. Çoban ve koruma köpeği olarak da bilinmektedir. Çalışkandırlar. Av yetenekleri oldukça iyidir. Egzersiz ihtiyaçları baya yüksektir. Çok zekidirler. Bu da eğitimlerini kolaylaştırmaktadır. Çok fazla havlarlar. Yabancılara karşı temkini yaklaşırlar. Eklem ve kemik hastalıklarına yatkındırlar. Kilo almaya da meyillidirler. Ortalama yaşama süreleri 15-18 yıl arasında değişmektedir.

Swedish Vallhound Köpek Irkının Bakımı

Dışarıdan gelen her türlü tehlikeye karşı her zaman tetiktedirler. Çok fazla ve yüksek tonda havladıkları için apartman dairelerinde yaşamaları uygun değildir. Egzersiz ihtiyaçları yüksek olduğu için ve doğası gereği özgürlüklerine sahip oldukları için zamanının çoğunu dışarda geçirmek isterler. Yuvalarında çok sakindirler. Köpek oyuncakları almak Swedish Vallhound’lar için en uygun eğlence araçlarıdır. Tüylerinin bakımı ise haftada bir defa taramak yeterlidir. Tüy dökümleri fazla değildir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X