Anasayfa

 Uzun Tüylü Kedilerde Tüy Dökümü Hakkında Bilgi

Uzun ve ipeksi tüyleri sayesinde karşımızda beliren harika güzelliklere karşı koymak oldukça zor. Can dostlarımızı o kadar seviyoruz ki... Kedi dostlarımızın hepsi şüphesiz ki büyüleyici bir güzelliğe sahip ancak uzun tüylü olanların güzelliği göz ardı edilecek gibi değil. Dostlarımızın yumuşacık tüylerini okşamak günlük stresimizi azaltmanın en etkin yollarından bir tanesi olduğu da aşikâr. Uzun tüylü kedi dostlarımızın her birinin bambaşka farklı karakterlere sahip olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bu yazımızda sizler için uzun tüylü kedi dostlarımızın bakım zorluklarını deneyen kişilerin önemli püf noktalarını aktarmak istiyoruz.

Kedi Tüy Değişimi

Hem uzun tüylü olanlar hem de kısa tüylü kediler ilkbahar ve sonbahar zamanlarına gelindiğinde diğer mevsimlere göre daha fazla tüy dökmeye başlar. Dökülen tüyler konu olunca uzun tüylü kediler elbette ki daha fazla tüy dökecektir. Bunun sebebi ise, kışın onları rüzgardan ve soğuktan koruyan tüyler güneşin etkisini artırması ile beraber güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruma özelliğine sahip yazlık tüyler ile yer değiştirir. Bu tüy yer değiştirme süreci zorlu olabilir. Her gün taramanız gerekebilir. Özellikle uzun tüylü kediler dışarıdakilere göre ortamdaki sıcaklık sabit kaldığı için daha fazla tüy döker. Yapay olan sıcaklık doğal sıcaklığa göre süreklilik gösterebilir. 

Kedim Neden Tüy Döküyor?

UZun tüylü kedilerin tamamı sürekli ve çok fazla tüy dökecek diye bir şey söz konusu değil. Bu genelleme doğru bir yaklaşım değildir. Kedi dostlarımızda tüy dökümünün birden fazla sebebi olabilir. Kedi dostlarımız sağlıklı ve dengeli beslenmediği zaman vitamin eksiklikleri yaşar. Bu eksiklik, parazitlere sahip olduklarında ya da strese girdiklerinde tüylerini dökebilir. Özellikle de fiziksel strese girdilerse yani, ateşlendilerse, gebelerse veya operasyon geçirdiyseler her zamankinden daha fazla tüy dökümü görülebilir. Bunlara ek olarak ise metabolik bozukluklar, bağısıklık sistemi gibi hastalıklar da sağlık problemleri yaratabilmektedir. Bu sebeple uzun tüylü bir kediniz varsa ve her zamankinden fazla tüy döküyorsa bunun nedenini tespit edin. Nedenlerinin doğru tespitinin yapılması oldukça fayda sağlayacaktır. Kedinizde sürekli tüy dökümü farkediyorsanız veteriner hekiminize de danışmayı ihmal etmeyin.

Sizlere bu yazımızda kedilerdeki tüy dökümünü ve uzun tüylü kedilerin bakımını detaylarıyla sunduk. Bizi takip ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X