Anasayfa

 Uzun Tüylü Kedilerin Bakımında Yer Alan Püf Noktalar

Upuzun ve ipeksi tüyleri ile karşımızda beliren mükemmel varlıklar olan ve asil güzellikleri karşı koymak oldukça zor olmalı. Kedi dostlarımızın hepsi mükemmel bir güzelliğe sahip ancak uzun tüylü kedi dostlarımızın da göz ardı edilmesi zor bir cazibesi bulunmaktadır. Kedi dostlarımızın, yumuşacık tüylerini sevmek, stresi azaltmanın en önemli yollarından birisi de olsa, uzun tüylü kedi dostlarımızın her birinin ayrı bir karakteri olduğunu kesinlikle unutmamamız gerekmektedir. Ancak bu içeriğimizin ana konusu kedi dostlarımızın karakteri değil, uzun tüylü kedi dostlarımızın bakımlarının zorluğunu deneyim etmiş kişilere önemli ipucu noktalarını aktarmak istiyoruz.

Uzun tüylü kedi bakımı ile ilgili "oldukça zor" düşüncesi bulunmaktadır. Bu konuda, bu düşüncenin doğru ya da yanlışlığını da ele alarak mükemmel yumuşaklığa sahip kedi dostlarımız ile yaşamayı daha kolay kılacak ve bunun yanında onların sağlığına katkı sunacak püf noktaları paylaşmak istiyoruz. Bu yazımızı uzun ve ipeksi tüylü kedilere ayırdık. Umarım içeriğimizin size de faydası olur.

Kedilerde Tüy Değişimi ile Alakalı Durumlar

Sonbahar ve ilkbahar zamanlarına geldiğimiz zaman kısa tüylü kedi dostlarımızda da uzun tüylü dostlarımızda da her zamankinden fazla tüy dökümü olduğunu görürürz. Dökülen tüy oranları ise uzun tüyü kedi dostlarımız söz konusu olduğunda epeyce fazlalaşacaktır. Kışın onları soğuktan koruyan tüyleri, güneşin etkisini artırmasıyla mevsim yaza geldiği sırada güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruma özelliğine sahip olan yazlık tüyler ile yer değiştirmektedir.

Bu yer değişimi süreci çok zor olabilir. Uzun tüylü kedi dostlarımızın her gün taranmaları kaçınılmaz bir duruma bürünür. Bunun yanında her gün döktükleri tüy miktarı çok şaşırtıcı olabilir. Ayrıca, uzun tüylü kedi dostlarımız ile evde yaşandığında ev içi sıcaklığın genelde sabit olmasından dolayı dışarıda yaşayan kediler göre daha çok tüy dökebilirler. Yapay bir sıcaklık karşısında tüy dökmeleri mevsimden bağımsız olarak da kendini gösterebilmektedir. Durum böyle olunca da tüy dökmenin ısıdan bağımsız bir sebebi olup olmadığ ile lakalı uzun tüylü kedi bakımı ile alakalı sorular baş gösterir.

Kediniz Neden Tüy Döküyor?

Uzun tüylü kedi dostlarımızın hepsi çok miktarda ve sürekli olarak tüy dökecek şeklinde bir yanlış yanılgı yapmak doğru değildir. Kedi dostlarımızda tüy dökümünün birden fazla sebebi olabilir. Kedi dostlarımız sağlıklı ve dengeli beslenmediği takdirde vitamin eksikliği yaşar. Parazitlere sahip olduğunda veya strese girdiğinde de tüy dökebilirler. Bunlara ek olarak ise fiziksel strese girmişler ise yani bir operasyon geçirmiş ise her zamankinden fazla tüy dökebilir. Uzun tüylü kedi dostlarımızın en önemli tüy dökme sebeplerinden bir tanesi ise hormonal dengesizliklerdir. Metabolik bozukluklar da buna sebep olabilir.

Bu sebeple eğer uzun tüylü bir kediniz var ve sürekli olarak tüy döküyorsa bunun nedenlerini belirlemeniz çok daha sağlıklı olacaktır. Bunun için her zaman söylediğimiz gibi veteriner hekimlerin tespitleri ile gerçekleşir. Çok tüy döken bir kediniz varsa veteriner hekime danışmadan internetteki bilgilere güvenmeyin.

Sizlere bu yazımızda uzun tüylü kedi bakmanın püf noktaları ile alakalı yazı hazırladık. Bizi daha sık takip edip bu konularda bilgi almayı unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X