Anasayfa

 Van Kedisi Özellikleri Karakteri ve Bakımı

Bugün sizler için oldukça meraklı ve oyuncu olan karakteri sebebi ile yerinde bir türlü duramayan hareketli Van kedisinin özelliklerini, karakterini ve bakımlarını ele alacağız. Evlerimizde evcil kedi olarak bakılması çokça istenen kedi cinslerinin arasında zirvede yer almaktadır. Yeterince araştırmanız durumunda Van kedisi sahiplenme imkanı bulunuyor. Hayvanları satın almak yerine sahiplenmek en doğrusu. Bu ticarete izin vermemeliyiz. Bir zamanlar sayısında oluşan azalma nedeni ile Van dışına sahiplendirilmesi yasaklanmıştı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yapılmış olan araştırmalar sonrasında artış sağlandı ve tekrar sahiplendirilmelerine izin verildi. 

Van Kedisi Özellikleri Hakkında Bilgi

Van kedileri oldukça sempatik bir yüze sahiptir. Dışarıdan küçük bir aslanı andırması ile ünlüdür. Kuyruklarında bolca tüy vardır. Yürürken kuyruklarını dik tutarlar. Dış görünüşünden dolayı asil bir duruşu vardır.

  • Türkiye'den çıkmıştır.
  • İki renkli gözleri sayesinde dikkatleri üzerine çeker.
  • Bir gözü kehribar bir gözü mavi olabilir.
  • Meraklı, oyuncu ve sosyal bir yapıya sahiptir.
  • Tüy rengi çok büyük olasılıkla beyazdır.
  • Uzun ve tüylü bir kuyruğa sahiptir.
  • Çok iyi yüzücüdür, banyo yapmayı severler.
  • Orta büyüklükte olan bir kedi dostumuzdur.

Van Kedisinin Karakteri Hakkında Bilgi

Van kedilerinin karakter özellikleri arasında en öne çıkan husus dost canlısı olmaları ve sıcak kanlı yapıda bulunmalarıdır. İnsanlarla arasının daima iyi olduğu bilinir. En belirgin karakter özelliği ise bağlılıktır. Sahibine çok bağlı bir kedidir. Özellikle henüz yavruyken sahiplendiyseniz içerisine girdiği aileyi benimser ve onlara sıkıca bağlanır. Hisleri çok güçlü olan bu kedi dostumuz oldukça duygusal bir yapıya sahiptir. Ailedeki insanlarla tek tek ilgilenir. Kim mutlu ya da kim mutsuz ise onu hisseder. O gün mutsuzsanız bunu farketmesi ile yakından ilgi göstermesine şaşırmamalısınız.

Van kedileri diğer kedi dostlarımızın aksine su ile oynamayı oldukça sever. Örneğin, çevresinde küçük bir su birikintisi varsa orada oynayabilir, direkt olarak içine atlar. Bu sebeple çok geniş su kaplarını tercih etmemeniz önem arz eder. Çok fazla ses çıkaran bir yapıya sahip değildir. Sahibine bir şey anlatmak istediği vakit miyavlamayı tercih ederek anlatır. Sosyal bir kedi cinsi olduğundan dolayı diğer hayvan dostlarımızla da iyi anlaşır.

Van Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

Van kedisi dostlarımızın bakımı pek zor değildir. Haftada 2 ya da 3 kez taranma ihtiyacı duyarlar. Kürkleri uzun tüylerden oluştuğu için bu taranma seansını ihmal etmemelisiniz. Geniş aralıklı bir kedi tarağı kullanmanız önem arz eder. Gözlerinin çevresini özenle temizlemeniz gerekiyor. Her kedi dostumuzda olduğu gibi veteriner hekimlerine danışmadan hiçbir şey yapmamanız gerekiyor. Veteriner hekim kontrolleri oldukça önemlidir.

Van Kedisinin Hayvanlar ve Çocuklar ile Olan İlişkisi

  • Kedi dostlarımız ile iyi anlaştığı bilinir.
  • Çocuklarla oyun oynamayı çok sever.
  • Saldırgan olmayan köpek cinsleri ile pek iyi anlaşır.
  • Asil bir yapıda olduğundan dolayı saldırgan değildir.
  • Eğer yavruyken alıştığı taktirde evcil kuşlar ile de arası iyidir. Onlara saldırmaz.

Sizlere bu yazımızda Van kedisi hakkında bilgi vermeye çalıştık. Onların bakımları, hayvanlarla olan ilişkisi, çocuklarla olan ilişkisi, karakter özellikleri gibi bilgileri aktarmaya çalıştık.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X