Anasayfa

 Victorian Bulldog Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere oldukça sevimli bir canlıdan bahsetmek istiyoruz. Bu köpek ırkının anavatanı ise İngiltere'dr. Sağlam ve tombulca gövdesinin yanında büyük çeneleri ve kıvrık kulakları sayesinde diğer tüm bulldog ırklarından ilk bakışta ayırt etmesi zor olsa da Victorian Bulldog cinsi köpek dostalrımız görünüşlerinin tam aksi bir tavırdadır. Çok kibar, sevimli ve zeki bir ırktır. Bunlar ile birlikte Mollet Victorian Bulldog ismini de sıkça duyduğumuz bu ırkın "Mollet" kelimesi ise yetiştiricilerinden almaktadır. 19. yüzyıldaki Victoria döneminin bulldoglarının görüntüsüne sahip olsa da çok daha sağlıklı bir ırk olarak ortaya çıkarmak yetiştiricilerinin sorumluluğu olmuştu.

Victorian Bulldog Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Victorian Bulldog cinsi köpek dostlarımız oldukça cesur ve sadık bir ırk olarak biliniyor. Bulldogları çok seven ve daha sağlıklı biraz daha büyük türünü isteyenler arasında çok daha popüler hale gelmiş mükemmel bir ırktır. Victorian Bulldog cinsi köpek dostlarımız doğru bir bakım sayesinde güvenebilecek bir köpek haline dönüşmektedir. Güvenilir, sakin, ailesi ile birlikte olmaktan hoşlanan, özverili bir köpektir. Victorian Bulldog cinsi köpek dostlarımız bulldogların tipik mizacına sahip olmakla birlikte insan arkadaşlığından hoşlanır. Sosyal ve kararlı yapısı ile uzun süre yalnız bırakılmayı hiç sevmemektedir. Victorian Bulldog cinsi köpek dostlarımız dikkat çekmeye bayılır. İyi yetiştirildiği takdirde ürkütücü gelen görünümüne karşılık uysal ve güvenli olmaktadır. Victorian Bulldog cinsi köpek dostlarımız tetikte ve koruyuculuğu ile bilinir. Bu sebep doğrultusunda ise iyi bir bekçi köpeği olabilir. Victorian Bulldog cinsi köpek dostlarımız yabancılar ile sosyalleşme konusunda temkinlidir. Victorian Bulldog cinsi köpek dostlarımıza köpek ödül mamaları ve eğitici köpek oyuncakları ile desteklemeniz çok iyi gelecektir. Eğitime erken başlamak harika hissettirecek!

Victorian Bulldog Cinsi Köpek Bakımı

Victorian Bulldog cinsi köpek dostlarımız oldukça ortalama şekilde tüy döküyor. Bu sebeple haftada birkaç kez fırça ile taramanız çok önemli olacaktır. Bunun yanında cilt enfeksiyonlarını önleyebilmek adına cildin kıvrımlarını nemli bir bez ile düzenli olarak silmeniz harika olur. Victorian Bulldog cinsi köpek dostlarımızın yüzünü her gün silin ve temizleyin. Yalnızca gerçekten ihtiyacı olunca banyo yaptırmanız önemlidir. Bunun yanında Victorian Bulldog cinsi köpek dostlarımızı rutin veteriner kontrollerine götürmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X