Anasayfa

 Yazın Evcil Hayvanlar için Neler Yapılmalı?

Evcil hayvanlar tıpkı bizler gibi yaz mevsiminde farklı ihtiyaçlara sahip olabilir.  Sıcak havalar evcil hayvanımızı bunaltabilir veya halsiz düşürebilir. Onları yaz mevsiminde mutlu etmenin farklı yolları var.  Evcil hayvan bakımı önerilerimize ve onlarında güneşli günleri keyif ile geçirebilmesi için vereceğimiz ipuçlarına göz gezdirebilirsiniz.

Bol su ve Bolca Gölge

Sıcak hava bizleri etkilediği gibi tıpkı onları da etkiler. Evde ve dışarıda sürekli suya ihtiyaç duyduğumuzu biliyoruz. Onlarda bunlara ihtiyaç duyarlar. Yazın sıcak çarpmasından uzak tutmak için evcil hayvanınızın suya yakın olmasına önem verin ve gölgede kalmasını sağlayın.

Evcil Hayvanınızı Arabada Bırakmayın

Eğer sıcak havada bir yerlere gidecekseniz evcil hayvanınızı yanınıza almak yerine evde bırakmanızı öneririz. Arabanın camları açık olsa bile sıcaklık 50 dereceye kadar yükselebilir. Buda evcil hayvanınızın dayanamayacağı sıcaklık derecesidir.

Sıcak çarpması belirtileri ; evcil hayvanınızın hızlı hızlı nefes alıp vermesi,  kalp atışının normalden fazla olması, ateşinin yükselmesi, kusması, boş bakması

Tüylerini Kestirin

Ayrıca sıcak havalarda evcil hayvanınıza ağızlık takmayın. Köpekler vücut sıcaklıklarını ağızlarıyla yada dilleriyle dengelerler.Evcil hayvanınızla belli saat aralıklarında yürüyüşe çıkıyor olabilirsiniz. Bu yürüyüşleri güneşin daha az etkili olduğu saatlerde yapmanız güneş çarpması gibi durumlardan korunmanızı sağlar.Tüyler evcil hayvanlarınızı yazın bunaltır. Bu yüzden evcil hayvanınızı evcil hayvan kuaförüne götürmelisiniz. Hayvanlarınızın tüylerini kestirmeyecekseniz, düzenli olarak taramalısınız. Evcil hayvanlarınıza parazit aşılarını muhahhak yaptırmalısınız. Buzlu su olmasa da soğuk su verebilirsiniz.

Çok sıcaklarda tutup getirmesi için buz küpleri atabilirsiniz. Dışarı çıktığınızda yanınızda taşınabilir su şişeleri taşıyabilir evcil hayvanınızın susuz kalmasını önleyebilirsiniz. Eğer evinizde klima var ise doğrudan evcil hayvanınıza vurmasına izin vermemelisiniz. Bu aküleri sayesinde evcil dostunuzun yatağını serinletebilir, yada havluyu ıslatıp koyabilirsiniz.Yalnızca evinizde yaşayan kedinizi yada köpeğinizi değil sokakta yaşamak zorunda olan hayvanları , canlıları da düşünerek, çevremize bir kap temiz su ve mama bırakabiliriz. Güneş çarpması belirtileri taşıdığını düşündüğümüz hayvanı veteriner kontrolü sağlanması için tedaviye götürebiliriz.

Mihav ekibi olarak evcil hayvanlarınıza dair ulaşmak istediğiniz bütün bilgileri sizlere sunmaya çalışıyor, atacağınız adımlarda size yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Mutlu kalın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X