Anasayfa

 Yeni Doğan Yavru Kedinin Gözleri Ne Zaman Açılır?

Can dostlarımız kedilere, ilk doğduğu andan itibaren onlara şefkatle yaklaşırız. Yeni doğan kedi dostlarımızın gözleri ne zaman açılır? İşte bu durum kediden kediye göre oldukça fazla değişkenlik gösterebilmektedir. Genelde doğumda gözleri kapalıdır ve kedi dostlarımızın gözlerinin açılması birkaç gün süreyi bulabilmektedir. Minik patili dostlarımızın gözlerim doğumdan sonra yaklaşık 7 ile 14 gün aralığında açılmaktadır.

Ancak bazı minik patili dostlarımızın gözlerinin açılması çok daha uzun sürebiliyor. Gözlerinin açılmasındaki en önemli faktör elbette anne sütü ve kedi dostlarımızın bağışıklık sisteminin çok güçlü olmasından kaynaklanıyor. Bağışıklık sistemi diğer yavru kedilere göre daha zayıf olan minik patili dostlarımızın gözleri çok daha yavaş açılıyor. Özellikle bu durumdan dolayı veteriner hekim desteği de gerekebiliyor.

Yeni Doğan Kedi Gözü Açılmazsa Ne Yapılmalı?

Eğer yeni doğan bir kedi dostumuzun gözleri açılmıyor ise elbette yapabileceğiniz en doğru tercih veteriner hekime başvurmak olacaktır. Göz kapaklı iltihaplı ya da şişmiş olabilir.

Bu sebepten dolayı da veterier hekimler bu duruma müdahale edip tedavi edebilir. Bununla birlikte yeni doğan yavru kedinin gözlerinin açılmıyor oluşu, yavru kedi dostumuzun genel sağlık sorunlarına da bakılması gerektiğinin işareti olabilmektedir. Bu sebeple veteriner hekim, yeni doğan yavruyu genel olarak sağlık durumunu kontrol edip en uygun tedaviyi uygulayabilir. Kendi başına herhangi bir tedavi girişiminde bulunmamanız önemlidir.

Kedi dostlarımıza yanlış bir müdahale sonucunda sağlığına etki edebilirsiniz. Bununla birlikte yeni doğan yavru kedinin sağlığı çok daha fazla kötüleşebilmektedir. Bununla birlikte kalıcı hasara da sebebiyet verebilir. Yeni doğan kedi dostumuzun gözü açıldıktan sonra ise göz sağlığına çok önem vermelisiniz. Veteriner hekimlermizin önerdiği şekilde yavru kedi dostumuzun gözünü düzenli olarak temizlemeli ve göz enfeksiyonuna karşı önlemler alabilirsiniz.

Bununla birlikte göz etrafındaki kir gibi durumları göz içinde bulunan akıntıları temizleyebileceğiniz piyasada satılan özel göz yıkama solüsyonları da iş görecektir. Bununla birlikte göz çevresi içerisinde tüyleri düzenli olarak kesmeli ve gözün içerisini kuru tutmaya özen göstermelisiniz.

Yavru kedi dostlarımızın gözünde eğer bir şişlik, akıntı ya da kızarıklık gibi durumlar farkederseniz lütfen veteriner hekime danışın. Veteriner hekim en doğru tedavi yöntemini uygulayacak ve kedi dostumuzun akıntı, şişlik ya da kızarıklık gibi sorunlarına hızlı bir şekilde tedavi uygulayacaktır. Bununla birlikte yavru kedi dostlarımızın gözünde ödem bulunuyorsa yine veteriner hekime danışmanız gerekmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X