Anasayfa

 Amerikan Bulldog Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımız İngiliz Bulldog'ların torunu olarak bilinmektedir. Bulldog'un 17. yüzyıl sıralarında Amerika'da olduğuna inanılmaktadır. 1800'lerde ise Amerika Birleşik Devletleri'ne bulldoglarını ynaına getiren göçmenlerle geldikleri bilinir. Küçük çiftçiler ve çiftlik sahipleri onları yararlı bir köpek haline getirmeye çalıştıklar. Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımızı ilk olarak çiftlik koruyucu, av köpeği ve depo koruyucusu olarak kullandılar. Bunun yanında Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımız domut yakalama ve vahşi sığırları yakalama yetisi ile biliniyordu. Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımız özellikle güney eyaletinde domuz avında kullanıldılar.

Amerikan Bulldog Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımız oldukça arkadaş canlısı, şefkatli ve zeki köpek ırkıdır. Bunun yanında şefkatli tavırları yabancı birini gördüğü takdirde ya da farklı bir evcil hayvan ile tamasında son bulabilmektedir. Çocuklu aileler için son derece tercih edilen sevimli bir ırktır. Enerjilerini atabilmeleri adına küçük alanlar onlar için yeterli olmayabilir. Zihinsel ya da fiziksel anlamda uyarılmadığı takdirde agresif olabilirler. Fiziki ve zihinsel olarak sürekli olarak meşgul olmalılar. Kötü durumların önüne geçilebilmesi adına Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımızın eğitimine henüz yavru iken başlanmalıdır. Çocuklar ile ve ailenin diğer üyeleri ile mükemmel geçinirler. Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımız sadık köpek olarak bilinirler. Köpek dostlarımıza eğitim verirken çocuklarınıza da onlara nasıl davranacağı konusunda eğitim vermeniz şarttır. Olası bir olumsuz durum karşısında ya da agresif tepkilerde çocuklarınızın Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımıza nasıl davranacağı önemlidir. Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımız iyi bir eğitim sonucu sosyalleşebilirler. Bu tip köpek dostlarımız ufak ırk köpekler ile oyun oynarken istemeden de olsa onlara zarar verebilirler.

Amerikan Bulldog Cinsi Köpek Bakımı

Çok çalışkan olan Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımız çok iyi bir beslenme şekline ihtiyaç duymaktadırlar. Genelde evcil hayvan sahipleri köpek dostlarımızın günlük beslenim ihtiyacını karşılaması çin kuru mamayı tercih etseler de bazı Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımızın sahipleri alternatif olarak BARF (çiğ et) beslenme şeklini seçebilirler. Özellikle amerikan bulldog cinsi köpek dostlarımızın bu tür besinlere ihtiyaç duyabilir. Onlara kesin direkt kemik gibi yiyecekler vermeyin. Amerikan Bulldog cinsi köpek dostlarımızı günde 1-2 saat dışarıda egzersiz yapmasını sağlayın. Bu egzersizde ileri itaat eğitimleri yer alabilir. Yıl boyunca orta bir oranda dökülen kısa tüyleri vardır. Kapsamlı şekilde tarama işlemi istemeyebilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X