Anasayfa

 Boerboel Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Köken bakımından Güney Afrika'ya uzanan Boerboel cinsi köpek dostlarımız mastiff ırkı olup oldukça güçlü canlılardır. Diğer mastiffler gibi agresif ve güçlü olan Boerboel cinsi köpekler, Boarboel adını çiftçilerin arazilerini korumaları sebebi ile almışlardır. Zaten Boerboel kelimesi "Çifçinin köpeği" anlamına geliyor. Borbull ve Bole isimleri ile de anılmış olan bu ırk, doğal bir köpek cinsi olduğu bilinmektedir. Oldukça eski bir cins olduğu sanılan Boerboel cinsi köpeklerin Güney Afrika'ya ise Asya kıtası üzerinden geldiği biliniyor. Bir başka teori ise Boerboel cinsi köpek cinsinin anavatanının Mısır ülkesi olmasıdır. Ayrıca, bu köpek dostlarımızın Büyük İskender tarafından Avrupa'ya getirilmiş olduğu da söyleniyor. Boerboel cinsi köpekler Avrupa'ya geldiğinde ise yerel ırklar ile melezlenmiş ve son halini almıştır. Bu ise farklı bir görüştür. Boerboel cinsi köpek dostlarımızın anavatanları ve kökenleri hakkında ortak bir kanıya varılmış olmasa da bu varlıkların son derece çalışan bir koruma köpeği olduğu bilinir.

Boerboel Cinsi Köpeklerin Genel Özellikleri Nelerdir?

Şimdi de Boerboel cinsi köpeklerin genel özelliklerinden bahsedeceğiz. Bu listemiz sayesinde onları çok daha yakından tanıyabileceksiniz.

  • Anavatanları olarak Güney Afrika bilinmektedir.
  • İrik öpek cinsilerinden birisi olan Boerboel ırkı, 65 ile 70 santimetre iken dişileri ise 60 ile 65 santimetre aralığındadır. Erkeklerin kilogramı ise 65'e kadar dayanırken dişiler en az 50 en fazla 65 kilogram ağırlığında olabilmektedir.
  • Oldukça kısa ve parlak olan bu tüyleri genelde kahverengi tonlarındadır. Beyaz ve siyah renk tüyleri olan Boerboel cinsi köpeklere de rastlanmaktadır.
  • Çene yapıları son derece güçlüdür.
  • Ayrıca, siyah burunlarının etrafındaki tüyler de siyah renktedir.
  • Kaslı ve güçlü bir gövdeye sahip olan Boerboel cinsi köpeklerin egzersiz ihtiyaçları yüksektir.
  • Kusursuz bir koruma köpeği ve bekçi özelliği vardır.
  • Siyah burunları üzerinde olan tüyler de siyah renktedir.
  • Oyun oynamayı çok seven Boerboel cinsi köpeklerin kendine güveni tam ve çok cesurdur.
  • Oldukça zeki köpek dostlarımızdandır. Bu zekaları eğitimini kolaylaştırmaktır. Ancak, baskın karakterli oldukları için eğitimleri de profesyoneller tarafından yapılmalıdır.
  • Saldırganlık eğilimi bulunan Boerboel cinsi köpekler yavru iken sosyalleştirilmeleri gerekmektedir.
  • Onlara bakan kişilere son derece bağlı ve sadık olan Boerboel cinsi köpekler apartman dairesinde yaşamaya uygun değildir.
  • Ortalama yaşam süresi ise bakım koşullarına göre değişiklik gösterse de ortalama olarak 12 yıldır.

Boerboel Cinsi Köpeklerin Bakımı

Baskın ve inatçı karakterleri olmasına rağmen doğru eğitim verildiğinde oldukça itaatkar ve bağlı olan Boerboel cinsi köpekler harika bir bekçi köpeğidirler. Bekçilik konusunda kusursuz oluşları onları diğer evcil hayvanlar gibi tanımadıkları insanlara karşı temkinli davranmaya iter. Bu köpekler yavru iken en iyi şekilde eğitim almaları ve sosyalleştirilmeleri arz eder. 

Boerboel cinsi köpeklerin kısacık tüylerini hafta iki kez taranamız yeterli gelecektir. Tüy bakımından onlara bakan kişileri yormayan bu ırkın kilo kontrolüne dikkat edilmelidir. Ayrıca, yavru iken günde 3-4 kez mama yemesi gerekir ki iyi gelişsin. Ayrıca tehlike hissettiğinde savunmaya geçen bu köpekleri köpek tasması ile dolaştırmalısınız...

Sizlere bu yazımızda Boerboel cinsi köpekler hakkında bilgi vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X