Anasayfa

 Amerikan Shorthair Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Oldukça eski olan Amerikan Shorthair cinsi kedi dostlarımız İngiltere kökenli olmasına rağmen Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilip burada epey popüler olduğu için bu ismi almışlardır. British Shorthair cinsi kedi dostlarımız ile akraba olan Amerikan Shorthair'ler, popülerliklerini İngiltere'den Amerika'ya yaptığı geziye borçludur. Tam bu yolculuk sırasında gemideki farelere avlamak için kullanılan Amerikan Shorthair cinsi kediler avcılık yeteneklerini ve güzellikleri konusunda kendilerini tüm hayvanseverlere hayran bırakmışlardır. Özellikle de Amerika Birleşik Devletleri'nde oldukça sevilen bu ırkın tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. Ancak, başlı başına bir tür olarak kabul edilmeleri tam olarak 20. yüzyılın başında olmuştur. Mükemmel görüntüleri ve inanılmaz karakter yapıları ile dikkat çeken Amerikan Shorthair cinsi kediler inanılmaz iyi huyludur.

Amerikan Shorthair Cinsi Kedilerin Genel Özellikleri Nedir?

Şimdi de Amerikan Shorthair cinsi kedilerin genel özellikleri hakkında bir liste yapmak istedik. Kıvrak zekaları ile ünlü bu kedilerin özelliklerini tek tek sıralayalım...

  • Anavatanları İngiltere'ye dayanmaktadır.
  • Özellikle de Amerika Birleşik Devletleri'nde oldukça sık beslenen bir kedi cinsidir.
  • Ağırlıkları 3 ile 5.5 kilogram ağırlığında olan bu kediler orta irilikte kabul edilir.
  • Pek tüy dökmezler, kısa tüylüdürler.
  • Tüylerinde genelde gri ile siyahın tonlarında olan bir renk vardır. Desenli kürkleri, farkı renk ve desenlerde de görülebilir.
  • Avcılık yetenekleri çok gelişmiştir.
  • Oldukça kıvrak bir zekaya sahip olmalarına rağmen eğitime pek yaklaşmazlar. Bağımsız bir doğaları vardır.
  • Diğer kedi cinslerine göre çok hareket etmezler. Bu sebeple günlük oluşan egzersiz ihtiyaçları fazla değildir.
  • Oldukça uyum içerisinde yaşayabilecek varlıklardır. Diğer kedi cinsleri ve evcil hayvanlar ile oldukça iyi anlaşırlar.
  • Ürkek ve çekingen canlılardır. Tanımadıkları canlılara ve insanlara karşı mesafeli davranırlar. Agresif değillerdir.
  • Bazen gün içinde yalnız kalma ihtiyaçları doğar.
  • Onlara bakan kişilerle yakın olmaktan hoşlansalar da "kucak kedisi" olarak tanımlanan ırktan değildir. Fiziksel temastan kaçınırlar.
  • Kilo kontrolüne oldukça dikkat edilmesi gereken Amerikan Shorthair cinsi kediler oburdur.
  • Kalp hastalıkları ve obeziteye dikkat edilmesi gerekir.
  • Doğru beslenim şekli ve iyi bakım ile beraber 20 yıl kadar yaşam süresine sahiptirler.

Amerikan Shorthair Cinsi Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Özellikle tam bir ev kedisi olan bu ırk, bakımları konusunda onlara bakan kişileri yormazlar. İyi huylu olmaları ve güzelliklerinin yanı sıra çok az tüy dökmeleri ile haftada yalnızca bir kez fırçalanması yeterlidir. Amerikan Shorthair cinsi kediler yuvalarını kolayca benimser. Sakin bir ırk olmaları bakımlarını son derece kolaylaştırır. Zaman zaman ortadan kaybolup gizli bölgelere saklanmak isteyebilirler. Fazla sosyal olmadıklarını söylemek gerekir. Özgürlüklerine oldukça düşkün olan Amerikan Shorthair cinsi kediler, yabancılarla iyi anlaşamaz. Çekingen tavırları sebebi ile ürkek davranabilirler. Alıştıkları varlıklar ile son derece iyi anlaşır.

Amerikan Shorthair cinsi kedi dostlarımızda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta onların avcılık yetilerinin gelişmesi ile ilgilidir. Kapı ve pencereleri açık bırakmamak gerekir. Evlerine oldukça bağlıdır kaçmayı aklından geçirmez ancak yoldan geçen bir ava atlamak isteyebilir. Özellikle de camlarında koruma olmayan ve balkonlu evlerde bu durum oldukça sıkıntı yaratacaktır. Oldukça sakin olan bu cins, av gördüklerinde vahşi bir kedi gibi tüm tehlikeleri göze alarak avına girişebilir. Veteriner hekim kontrolü konusunda oldukça dikkatli olunması gerekir. Veteriner hekiminize haftalık sosyal ziyarette bulunmanız onların klinik psikolojisi için iyi gelecektir. 

Sizlere bu içeriğimizde Amerikan Shorthair cinsi kedi dostlarımız hakkında bilgi vermek istedik. Tüm detayları ile bilgisini verdiğimiz Amerikan Shorthair cinsi kediler oldukça sevimlidir. Onlarla bir ömür huzurlu bir yaşam dileriz...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X