Anasayfa

 Amerikan Tilki Tazısı Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

American Foxhound ismi ile de bilinen Amerikan Tilki Tazısı köpek dostlarımız sarkık kulakları ve mükemmel sevimli yüzleri sayesinde Beagle köpek dostlarımızı çağrıştırmaktadırlar. Ancak, Amerikan Tilki Tazısı cinsi dostlarımız uzun bacakları sayesinde Beagle cinsi köpeklerden kolayca ayırt edilebilir. 17. yüzyılda ise İngiliz Tazılarının Amerika Birleşik Devletleri'ne gelmesi ile burada Fransız tazıları ile melezlenmesi sonucunda ortaya çıkmış olan Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpek dostlarımız özgürlüğüne düşkün ve son derece hareketli köpeklerdir. Yuvalarına ve ailelerine son derece bağlı olan Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpek dostlarımız onlara bakan kişileri mutlu etmekten hiç çekinmez. Amerikan Tilki Tazısı cinsi dostlarımız sıcakkanlı ve sabırlı bir karakter içerisindedir. Ayrıca insanlarla ve diğer evcil dostlarımızla son derece iyi geçinir. Onlara bakan kişilere ise korumacı davranışları ile bilinen ve aileden gördüğü her varlığa cesurca bekçilik eden Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpekler çok zekidir.

Amerikan Tilki Tazısı Cinsi Köpek Genel Özellikleri

Şimdi de Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpeklerin genel özelliklerinden bahsedeceğiz. Bu dostlarımızı daha yakından tanıyabileceksiniz.

  • Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpek dostlarımızın kökenleri Amerika Birleşik Devletleri'dir.
  • Fransız ve İngiliz tazılarının melezlenmesi ile ortaya çıkmış bir köpektir. Orta irilikte olan bu dostlarımızın ağırlıkları 25 ile 30 kilogram ağırlığındadır. Boyları ise 55 ile 65 santimetredir.
  • Kısa ve sert tüylü olan Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpekler tüy renkleri sayesinde boyundan başlayarak karnını saracak şekilde beyaz üzerine kahverengi ya da siyah renklerdedir.
  • Kulakları sarkık, burunları büyük ve siyah olan Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpek dostlarımızın üstün koku alma yeteneği vardır.
  • Bekçilik yapan bu köpekler av, iz sürme konusunda da son derece başarılıdır.
  • Ayrıca, ince gövdesi ve uzun baakları ile son derece hızlı koşan Amerikan Tilki Tazısı cins köpek dostlarımızın egzersiz ihtiyaçları son derece yüksektir.
  • Özgürlüğüne düşkün olan bağımsız varlıklardır.
  • Gürültücü olan Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpekler fazlaca havlar.
  • Yaşam alanlarında ise uyumlu ve sakin olan Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpek dostlarımızın eğitimleri de kolaydır. Ancak, inatçı yapıları sebebi ile eğitimlerinde sabırlı olunmalıdır.
  • Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpek dostlarımız sosyal canlılardır. Diğer evcil dostlarımızla ve insanlarla çok iyi anlaşırlar. Ayrıca onlara bakan kişilere son derece bağlı ve sadık canlılardır.
  • Yalnız kalmaktan hoşlanmayan bu köpekler oldukça dayanıklıdır.
  • Ayrıca, Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpek dostlarımızın ortalama yaşam süreleri 13 yıl kadardır.

Amerikan Tilki Tazısı Cinsi Köpek Bakımı

Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpek dostlarımız yoğun egzersize ihtiyaç duyarlar. Ayrıca geniş bahçesi olan evlerde kalmak isterler. Yaşamış oldukları ortamlara da kolayca ayak uydurur ve ev içinde sakindirler. Ancak Amerikan Tilki Tazısı cinsi dostlarımız apartman hayatına pek uyumlu değildir. Küçük evlerde yaşama olasılığı düşüktür. Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpekleri küçük evlere kapatmak onları depresyona sokabilir. Bu köpekler zamanının çoğunu hareket etmekle geçirir.

Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpek dostlarımız al getir tarzındaki oyunlarda çok başarılıdır. Zeka geliştirici ve egzersiz yapmalarını sağlayan köpek eğitim ürünleri tam onlara göredir.

Sizlere bu yazımızda Amerikan Tilki Tazısı cinsi köpekler hakkında bilgi vermek istedik. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X