Anasayfa

 Kedilerde Göz Sulanması Neden Oluşur?

Minik can dostlarımızda göz sulanması yaşanabilir. Gözyaşı, kedi dostlarımızın gözlerine temel koruma sağlayabilmek adına daimi olarak vücut tarafından üretilmektedir. Gözyaşı, birikintileri hızlı bir şekilde giderir, gözbebeğini nemli tutar ve gerekli besinleri sağlamak ile sorumlu olmaktadır. Kedi dostlarımızda gözyaşı, kalıcı üretim dahilinde olduğu için göz ve çevresinde az da olsa kabuklanma olması normal bir durum olarak görülür. Kedi dostlarımızın gözleri çok fazla sulanıyor ise ya da akıntı durumu mukus veya kalın bir şekilde görünüyorsa bazı şeyler ters gidiyor olabilir. Kedi dostlarımızda göz sulanması durumu bazı sebepler doğrultusunda kaynaklanan bir durum olarak görülebilir. Göz sulanma durumu, gözlerin üretmiş olduğu gözyaşının çok daha fazla salgı sonucunda ya da göz yüzeyinin ciddi tahriş olması sebebi ile ortaya çıkan bir durumdur.

Kedilerde Göz Sulanması ile İlgili Bilgiler

Tıpkı biz insaoğlundaki burun akıntısına benzer bir şekilde kedi dostlarımızda da göz akıntısı oldukça farklı durumların ortak bir belirisi olarak görülebilir. Minik patili dostlarımız zor belirtiler yaşadığında ve rahatsızlık durumunda endişelenmeniz normaldir. Alerji durumu çok yaygındır. Kedi dostlarımızda göz sulanmasının ya da tahriş olmasının ana sebeplerinden bir tanesi alerjidir. Minik can dostlarımızın gözlerinin birkaç gün artarda sulanması ya da çevresel alerjiye karşı baş göstermesi olağan bir durumdur ve hassastır. Evlerimizde bulunan akar, toz ya da polen ve temizlik malzemesi gibi ürünler kedi dostlarımızın alerji olmasını tetikleyebilmektedir. Minik can dostlarımızda gözler sulanıyor, kaşınıyor ya da cilt sorunu gibi durumlar seyrediyorsa hemen bir veteriner hekime danışmayı unutmayın. Evcil dostlarımızın alerji çözümleri konusunda veteriner hekimlerimiz çözüm üretecektir.

Kedi dostlarımızın bir gözü sulanıyor ve diğer gözlerini kapatıyor, gözlerini kırpıyor, kısıyor veya tekrar gözünü tırmalıyor gibi bazı davranışlarda bulunuyorsa korneada bir çizik ya da onu tahriş eden bir madde olabilmektedir. Bu durumda kedi dostlarımızın göz akıntısı artış gösterebilir. Korneada çizik ya da yabancı madde var ise en kısa sürede veteriner hekime danışmanız çok önemlidir. Kedi dostlarımızın gözüne ne girdiğine bağlı olarak tedavi değişebilse de ağır hasarlar bırakabilir. Bu durum acil veteriner durumunu gerektirir. Lütfen kedi dostlarımızda göz akıntısını ciddiye alalım. Özellikle alerji gibi durumlar olsa dahi hemen onları veteriner hekime götürüp kısa süre içerisinde tedavilerinin başlamasını sağlayalım.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X