Anasayfa

 Aynı Ev İçinde İki Kedi Mutlu Bir Şekilde Yaşayabilir mi?

Kedi dostlarımızın aynı ev içerisinde yaşaması olağan bir durumdur. Özellikle son vakitler baz alındığında her ev içerisinde en az 2 kedi yaşamını sürdürmektedir. En sevilen ve en popüler olan kedi dostlarımız biz insanların yaşamında son derece önemli bir alana sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılmış bir araştırmaya göre evde yaşayan kedi dostlarımızın yarısından fazlası iki kediye sahip olduğu biliniyor. İkiden fazla kedinin yaşama oranı ise bu araştırmaya göre yüzde 10 ile yüzde 15 aralığı civarındadır. Ülkemiz içerisinde son zamanlarda kedi besleyen kişilerin sayısı hızla artmaktadır. Bu hızlı artışın yanında ev içerisinde iki kedi besleyenlerde vardır. Peki ev içerisinde iki kedi olmasının avantajı var mı? İki kedinin bakımları daha mı zor? Detaylara birlikte bakalım istiyoruz.

Birden Fazla Kedilerin Aynı Evde Mutlu Yaşaması Mümkün mü?

Minik patili dostlarımız doğaları gereği son derece avcı varlıklardır. Bu da bölgelerinin onlar için çok güvenilir, başkasının yaklaşmasına izin verilmeyen bir ala olarak görmesine sebep olmaktadır. Günümüz içerisinde ise kedi dostlarımız evde ya da dışarıda yaşayan Tekir cinsi kediler veya yalnızca evde yaşayan kediler olarak ikiye ayrılmaktadır. Özellikle tekir kedi cinsleri farklı yaşam tarzlarına kolayca alışabilirler. Ancak British Shorthair cinsi kedi dostlarımızın sokakta yaşaması pek mümkün değildir. Onlar yalnızca ev ortamına ayak uydurabilir. Sokak kedileri gibi dışarıya hiç alışık değildir. Birden fazla kedi dostumuzun bir evde uyum içerisinde yaşaması, sosyal bir canlı olmasına da son derece yardımcı olmaktadır. Psikolojik sağlıkları konusunda çok etkili bir durumdur. Kedi dostlarımızın konforunun ve refahlarının sağlanabilmesi adına ortam içerisinde korku, kaygı ya da strese yol açabilecek durumların olmaması kesinlikle çok önemli bir durumdur. 2 kedi dostumuzun da aynı alanda yaşayabilmesinin en büyük riski ise kavga durumudur. Minik patili dostlarımız ev içerisindeki üyeler için bu kavgaların çok ciddi sonuçları olabilir.

Aynı Evdeki Her Bir Kedinin Beslenmesi Çok Önemli

Kedi dostlarımızın yaşları, cinsiyetleri, kısır olup olmaları ya da bağışıklığına uygun mama ile beslenmeleri çok önem arz eder. En popüler beslenme şekli olan kuru mamaya devam edilmeli ancak içeriğin dengeli olması son derece önemlidir. Konserve mamalarda da çok fazla su oranı olduğu için gün içerisinde verilmesi yeterlidir. Mama kapları her iki kedinin de ayrı olmalıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X