Anasayfa

 Basenji Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Basenji cinsi köpek dostlarımız av köpeği olması sebebi ile hareket eden her nesneyi takip etme içgüdüsü olan bir cins köpektir. Genelde kendi kafasına göre hareket etmeyi seven Basenji cinsi köpek dostlarımız genelde komut verdiğinizde tek seferde gerçekleştirmeyebilir. Oldukça zeki köpeklerdir. Tehlikeyi hemen sezmek gibi bir özellikleri de vardır. Buna bağlı olarak çok az havlayan bir ırk olarak bilinir. Basenji cinsi köpek dostlarımız evde beslenir mi diye soracak olursanız eğer yeterli şekilde enerjisini atabilecekse ve egzersizlerini yapabilecekse apartman dairesinde yaşaması bir sorun teşkil etmeyecektir. Ayrıca kendi ırkı ile oldukça iyi anlaşan bir köpektir. Ancak başka cins köpeklere Basenji cinsi köpekler biraz soğuk yaklaşabilir. Genelde atletik, enerjik ve çok eğlenceli olan Basenji cinsi köpek dostlarımız güzel bir eğitimle iyi bir yaşam sürebilir.

Basenji Cinsi Köpek Tarihi

En eski köpek ırklarından birisidir. Basenji cinsi köpek dostlarımızın Antik Mısır'a kadar dayandığı rivayetler arasındadır. 5 bin yıllık Mısır kalıntılarının duvarlarında Basenji cinsi köpek dostlarımıza benzeyen çizimler bulunmuştur. Ayrıca Afrika ormanında rehberlik yapan Basenji cinsi köpekler, vahşi bir hayvan henüz denk gelmeden hızlıca onların kokusunu alıp varlığını hissedebilir. Buna bağlı olarak salgın hastalıkları bulunması sebebi ile birçok defa değişik ülkelere götürülmeye çalışmıştır ancak her bir deneme kötü sonuçlanmıştır. İlk kez 34'lü yıllarda Afrika'dan İngiltere'ye götürülecek bu ırk orada yetiştirilmeye başlandı. Bunun yanında 80'li yıllarda genlerinin değiştirilmesi ile kalıtsal hastalık sorunları ortadan kalktı ve tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayıldı.

Basenji Cinsi Köpek Karakter Özellikleri Nelerdir?

Basenji cinsi köpek dostlarımız oldukça hareketlidir. Birçok ilgin özelliği ile çoğu ırktan hızlı bir şekilde ayrılır. Enerjik bir yapıdadırlar. Çok hareketli olan bu köpekler dışarıda tırmanmak ve koşmak isteyebilir. Korumacı köpeklerdir. Akıllı olmaları sebebi ile tehlikeyi önceden fark edebilir. Neredeyse hiç havlamadıkları için apartman dairesinde yaşamaya çok uygundur.

Basenji Cinsi Köpek Bakımı Nasıl Yapılır?

Basenji cinsi köpek dostlarımız sürekli hareket etmeye ihtiyaç duyar günlük olarak rutin egzersizlere çıkarmalısınız. Evde uzun süre tek başına kalmak onlar için iyi bir durum değildir. Ağız bakımı ve sindirim sistemleri için dişlerini düzenli olarak günlük fırçalamalısınız. Kulaklarının iç kısımlarını haftalık olarak en az 1 kere silmelisiniz. Bunun yanında çok fazla tüy dökmeseler de sürekli tüylerinin taranması ölü tüylerden kurtulmalarına sebebiyet verir. Veteriner hekiminize danışarak onlar için en iyi mamayı tercih etmeniz gerekebilir.

Sizlere bu içeriğimizde Basenji cinsi köpekler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X