Anasayfa

 Kedileri Sevmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Kedilerimiz, evlerimize neşe katan canlılardır. Her ne kadar bu söylem duygusal olarak gözükse de kedilerle birlikte yaşayan insanlar için durum hep aynıdır. Yumuşak tüyleri ve sevimli halleri onları sevgi yumağına dönüştürür. Onlarla zaman geçirmek sevginin tam olarak yansıtılması için yeterli gelmeyebilir. Okşamak, kucaklamak, sarılıp uyumayı istememizin asıl sebebi, onlara duyduğumuz asıl sevgiyi bildiğimiz şekilde yansıtmak istememizdir.

"Kediler nasıl sevilir?" sorusunun asıl cevabını sizler için yazımızda derledik. Bu yazımızda "kediler nasıl sevilmekten hoşlanır?" sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Bazı Gerçekler...

Birçok köpek dostumuzdan farklı olarak kedi dostlarımız fiziksel sevgi söz konusu olduğunda çekimser davranırlar. Bu soğukluk bize yansıdığında, üzülmemeliyiz. "Kedim sevgime yanıt vermiyor." şeklindeki bir düşünce yanlıştır. Kedilerle sevgi aktarımı ve bağ kurma yöntemlerinin onlar için uygun olacak şekilde yönetilmesi ile kedi dostlarımızla kurulan fiziksel teması artırmak pek mümkündür.

Doğru şekilde, doğru zaman ve yöntem ile sevdirmeyen kedi dahi nasıl sevilir gizemi çözülmesi potansiyeldir.

Kediler Nasıl Sevilir?

Öncelikle vücut dili çok önemlidir. Adım adım ilerlenmesi önem arz eder. Özellikle bölgelerine saygı göstermemiz ile birlikte onların sevgisini kazanacağımız bellidir. Kediler temasa karşı oldukça hassas dostlardır.
Sırf mırladığı için kucağa almaya çalışmak ya da ilk temasın bizden gelmesi tırmalanmaya sebep olabilir ve bu süreç kısa sürebilir.

Kedileri sevmeden önce onların rahat olduğuna emin olmalıyız. Kabarmış kuyrukları varsa ve kalkmış bir gövdeye sahipse sevgi ısırıkları söz konusu olabilir ve bu durumda temastan kaçabiliriz.

Onlaran nazikçe dokunarak modunu anlayabilmemiz önemlidir. Sevilmek için uygun olup olmadığını anlamamız kolaylaşır. Temas ettiğimizde karşılık alıyorsak harika! Her şey yolundadır.

Aşırıya Kaçmaya Gerek Yok

Kedi dostlarımızı okşama konusunda bazen fazla ısrarcı olabiliriz. Bize izin verdiklerinde istediğimiz kadar onlarla temas halinde olabileceğimizi düşünmemeliyiz. Kediler belli bir zamandan sonra temastan kaçınabilir ve bu durumu istemeyebilir. 

Sokak Kedileri Nasıl Sevilir?

Bazı sokak kedilerinin travmaları vardır. Ürkek ve korkar tavurlar segiliyorlarsa bunu anlayabiliriz. Bu sebeple onlarla temas etmek için nazeket, sabır ve sevgi gerekir. Sokakta karşılaştığınız tüm kediler için bu öneriler önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X