Anasayfa

 Birman Kedisi Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Özellikle siyam cinsi kedilere benzetilen bu kedilerin muazzam bakışları vardır. Kendine has ve özel yüzü ile herkesi kendine hayran bırakır. Birman Kedisi, özellikle de Birmanya bölgesinde 'Kutsal Kedi' adı ile anılıyor.

En büyük eğlencelerinden bir tanesi sahibi ile konuşmak ve sürekli olarak miyavlamaktır.

İnanılmaz güzelliği ile bilinen ve özellikle Avrupa ülkelerinde herkes tarafından bilinen bir kedi olan Birman Kedisi, ilk zamanlarda Myanmar bölgesinde ortaya çıktığı iddia edilmiştir. Araştırmacı, akıllı ve konuşmayı seven birman kedisi, kısa süre içerisinde Fransa'ya götürülmüş ve buradan ünü tüm dünyaya yayılmıştır. Eğer evinizde bir sesizlik hakim ise ve bu durumdan siz ve aile üyeleriniz rahatsızsanız Birman kedisi neşeinizi artırabilir.

Kutsal Kedi olarak da adlandırılan Birman Kedisi hakkında bilgileri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Fransız mitolojisinde güzelliğini, harika görünümlü mavi gözlü bir kraliçeden aldığı belirtilmektedir.

Birman Kedisi Özellikleri ve Vücut Yapısı

Ülke: Myanmar
Boyut: 4,5 - 5 Kg Arası
Üreme Oranı: Orta Seviye
Karakteri: Konuşkan ve Uysal
Tüy Yapısı: Orta ya da Çok Tüylü
Vücut Rengi: Krem rengi, kahverengi ve mavi.
Gövde: Kalın kaslı ve sert
Bakımı: Sürekli ve Zor
Kürk: Yok
Kuyruk: Tüylü ve kalın.

Karakter Özelikleri

Zeka: 9/10
Çocuklarla Geçim: 5/10
Hareketlilik: 8/10
Oyunculuk: 10/10
Eğitilebilirlik: //10
Bakım İhtiyacı: 6/10

Birman Kedisi Karakteri

Birman kedileri oldukça konuşmayı severler. Neşeli halleriyle aile üyeleri dahil herkesin göz bebeği olmayı başarırlar. Sahibi ile saatlerce konuşabilecek nadir kedilerden bir tanesidir.

Geveze olduğu kadar sosyalliği ile de bilinen bu kediler araştırmacı, akıllı ve meraklıdırlar.

Çevre keşfi ve analizi konusunda üst seviyede olan bu kediler, kapalı ve açık alanlarda daima araştırma yapmaktan hoşlanırlar.

Birman kedileri, yumuşak ses tonuna sahiptir. İnsan canlısı olan bu kediler her zaman sahiplerinin yanındadır. Acıktıklarında ve sevgi istedikleri zaman en yumuşak ses tonu ile iletişimini sağlar. Kucakta olmayı çok seven bu kediler, ilgi aşığıdır.

Birman Kedisi Bakımı

Özellikle ipek yumuşaklığında olan ve uzun tüylere sahip olan birman kedileri, sürekli olarak taranmalıdır. Uzun tüyleri sık sık dolaşmaktadır. Bu sebepten dolayı tüy dökülmesi gibi sorunlar sıklıkla karşımıza çıkabilir.

Banyo yapmayı seven nadir kedilerden birisi olan Birman kedilerini ılık suyla yıkamaktan çekinmeyin. Haftalık bakımı kesinlikle yaptırılmalı ve tüyleri taranmalıdır. Ölü derilerden de arındırmayı unutmayın.

15 günde 1 tırnak kesimi yapılarak rahatlamaları sağlanmalıdır. Kedi bakımında olmazsa olmazlar arasında yer alan pati bakımları düzenli olarak yapılmalıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X