Anasayfa

 Köpekler İçin Yararlı Gıdalar Nelerdir?

Köpekler İçin Yararlı Gıdalar

En yakın ve en sadık dostumuz olan köpeklerimize iyi bir bakım vererek bizimle daha uzun süre kalabilmelerini sağlamanın en önemli anahtarı onlar için doğru bir beslenme programı yapmamızdan geçer. Kaliteli kuru köpek mamaları ile beslenmesi gereken köpeklere zaman zaman bazı gıdalar verilebilir. Ancak dayanıklı hayvanlar olan köpeklerin yemek konusunda seçici olmamaları riskli durumlara yol açabilir. Bu sebepten öncelikle köpek sahiplerinin evcillerine zararlı olan yiyecekler konusunda bilgi sahibi olması içeren gıdalar köpeklerimiz için çok zararlıdır. Köpeklere yararlı olan belli başlı gıdalar da bulunmaktadır. Bunların ilk sırasında yoğurt, yumurta, havuç ve somon gelmektedir.

Yoğurt                                                                    

İnsanlarda da olduğu gibi köpeklerde de sindirimi rahatlatan bir gıdadır. Hayvansal protein içeren yoğurt, etobur beslenen canlılar olan köpekler için oldukça uygundur. Bu gıda, mide ve bağırsak rahatsızlıkları ile zehirlenme durumlarında köpeğinize tavsiye edilir. Ancak hastalık durumları dışında da haftalık belli sürelerde belirli ölçülerde evcillerinize yoğurt yedirebilirsiniz. Köpeğinize yoğurt verirken dikkat etmeniz gereken huşular ise, ekşi ya da tarihi geçmek üzere olan yoğurtlar vermemeniz gerekmektedir. Çünkü sindirim sistemine zarar verebilir. Yoğurt yemeleri köpekler için kalsiyum, fosfor ve potasyum gibi sağlıklı mineralleri almalarına yardımcı olur.

Yumurta

Yumurta, protein deposu olarak bilinmektedir. Köpeklerimize en yararlı gıdaların başında gelmektedir. Ancak yumurtanın mutlaka pişirilmiş şekilde verilmesi gerekir. Çiğ yumurtalar, köpeğinizin diyetine dahil etmek istiyorsanız yine doz aşımı yapmadan ve pişirme yöntemine dikkat etmeniz gerekmektedir. Hafta bir defa evcil dostunuza haşlanmış yumurta vermenizde sakınca yoktur. Dikkat etmeniz gereken husus ise yumurtaya tuz atmamanızdır. Köpekler için zararlıdır.

Havuç

Evcil dostunuz için düşük kalori ve lifli bir besin vermek isterseniz havuç vermenizi öneririz. Zira havuç, özellikle kısırlaştırılmış köpekler için ideal bir besindir. Havucu ister çiğ ister pişmiş bir şekilde köpeğinize verebilirsiniz. Dişleri yeni çıkan köpeklerin lezzetli diş kaşınma araçlarına dönüşen havuç, dişlerin kuvvetlenmesine yardımcı olmasının yanında A vitamini içermesinden kaynaklı köpeğinizin gözlerine de yararlıdır.

Somon           

Köpekler de kediler gibi balığı severler. Ancak köpek sahiplerini balık kılçıklarının ve kemiklerinin köpeklerin bağırsağını deleceğini düşündükleri için balıklı mamaları tercih ederken balıkları doğrudan sevimli dostlarına vermekten çekinmektedirler. Bunun için büyük ve kılçıksız balıkları tercih etmek güvenli olacaktır. Somon balığı, tam da böyledir. Hayvansal protein içeriği açısından çok zengindir. Ayrıca somon balığını evcil dostlarınıza birkaç gün üst üste ya da tazeliğinden emin olabildikçe aralıklı zamanlarda verebilirsiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X