Anasayfa

 Boykin Spaniel Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

İz sürme ve av konusunda adeta uzman olan Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımız, ABD'nin Güney Corolina eyaletininden tüm dünyaya yayılmış mükemmel bir ırktır. 20. yüzyılın ilk yarısında hikayesi başlayan Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımız, sokakta gezerken bulunan bir av köpeği ile Amerikan Su Spanieli, Pointer, Chesapeake Bay Retriever köpek cinslerinin melezlenmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Bu köpek cinsi, üreticinin soyadı olan "Boykin" ismini almıştır. Boykin Spaniel cinsi köpek üretirken asıl amaç mini boyutlarda bir av köpeği cinsi elde etmekti. Av yeteneği üst düzey olan ve ailesine son derece bağlı olan Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımız oldukça akıllıdır. Amerikan avcıları tarafından da çok sevilen Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımız 2. Dünya Savaşı'ndan sonra dünyaya yayılmaya başladı. 2009 yılından itibaren ise bir ırk olarak tanınmıştır.

Boykin Spaniel Genel Özellikleri Nelerdir?

Şimdi de Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımız hakkında genel bilgilere ulaşabileceğiniz ve madde madde sıraladığımız listemize erişeceksiniz.

  • Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımızın anavatanları ABD'nin Coralina eyaletinin güney bölgesidir.
  • Orta irilikte olan Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımız av köpeği ırkları arasında yerini korur. Ayrıca erkeklerin boyları 40 ile 50 cm arasında değişiklik gösterir. Ağırlıkları ise 13 ile 18 kg aralığındadır. Bu oran dişilerde ise boy olarak 35 ile 40 santimetre, ağırlık olarak ise 11 ile 15 kilogram arasında değişkenlik gösterir.
  • Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımızın tüyleri genelde kızıl ya da kahverengi tonlarındadır. Su geçirmeyen müthiş tüyleri kafasından itibaren vücutlarında iri ve dalgalı yapıdadır.
  • Hareketli ve orta derecede enerjik olan Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımız egzersiz ihtiyaçları yüksektir.
  • Oldukça zeki olan ve koku yetenekleri sayesinde kusursuz iz sürücü ve avcı olmakla bilinirler.
  • Eğitim konusunda onlara bakan kişilere zorluk yaşatmayan Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımız yavru iken alıştırıldığında diğer evcil hayvanlarla da iyi geçinebilir.
  • Genelde sakin olmaları sizi yanıltmasın, sahiplerini ve yuvalarını korumak için agresifleşebilirler.
  • Yaşam süreleri ortalama olarak 14 ile 16 yıl arasındadır.

Boykin Spaniel Cinsi Köpek Bakımı

Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımızın dikkat çeken ilk özelliği sarkık kulakları ve tüyleridir. Katmanlı olan tüyler bu köpek dostlarımız için hem dezavantaj hem de avantaj olarak bilinir. Onları soğuk havadan koruyan tüyleri, oldukça uzundur. Tüy bakımları zordur. Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımız düzenli şekilde köpek fırçaları ile taranmalıdır. Buna bağlı olarak iki üç ayda bir de banyo yapmaları gerekir.

Eğer siz de Boykin Spaniel cinsi köpek dostlarımızdan birisini sahiplenmek istiyorsanız onları banyo yaptırmaya alıştırmalısınız. Banyo sonrası tüylerin tamamen kuruması da çok önemlidir. 

Sizlere bu içeriğimizde Boykin Spaniel cinsi köpekler hakkında genel bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X