Anasayfa

 Brazilian Shorthair Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Tekir kedilere benzeyen adeta bir sokak kedisi olarak Brezilya ülkesinin her yerinde görülebilen Brazilian Shorthair cinsi kedi dostlarımızın kökenleri 16. yüzyıla dayanır. 16. yüzyıldan beri bizimle yaşadığı düşünülen Brazilian Shorthair cinsi kedi dostlarımız geçmişte gemiciler tarafından fare avcılığı işinde kullanılmıştır. Av yetenekleri ve oldukça sadık karakter yapıları ile ünlenen bu kediler Brezilya'da çok sevilmiştir. Ayrıca, mükemmel görünümleri ve dayanıklı doğaları sayesinde tüm hayvanseverlerin ilgisini çeken bu minik dostlarımızın namı daha sonra Brezilya sınırlarını aşmıştır. ABD'de ve İngiltere'de Brazilian Shorthair cinsi kedi dostlarımız üzerinden çalışmalar başlamıştır. 98 yılında ise başlı başına bir kedi cinsi olarak kabul edilen Brazilian Shorthair kedi ırkı dünyanın en popüler evcil hayvanları listesinde başı çekmektedir. Brazilian Shorthair cinsi kedi dostlarımı anavatanlarında farklı bir isimle bilinmektedir. Brezilya'da Gato de pelo curto Brasileiro ismi ile bilinirler.

Brazilian Shorthair Cinsi Kedilerin Genel Özellikleri Nedir?

Şimdi de Brazilian Shorthair cinsi kedi dostlarımız hakkında genel bilgilere bakacağız. Bu liste sayesinde onları çok daha yakından tanıyabileceksiniz.

  • Brazilian Shorthair cinsi kedilerin anavatanları Brezilya olarak kabul edilmiştir.
  • Orta irilikte olan bu kedi ırkı fazla kilo almaya meyillidir. 10 kilogramın üzerine çıkabilen Brazilian Shorthair cinsi kediler isminden de anlaşılacağı üzere kısa tüylüdür.
  • Tüy renkleri sadece beyaz ve gri olarak görülmektedir. Ayrıca tüyleri üzerinde kahverengi lekeler de bulnabilir. Siyah beyaz ya da daha farklı renkte bulunan Brazilian Shorthair cinsi kediler de vardır.
  • Orta uzunluktaki kuyruğu ile badem şeklinde iri gözlere sahiptir.
  • Bacak uzunluğu tam olarak gövdelerine uygundur.
  • Brazilian Shorthair cinsi kedilerin av yetenekleri son derece gelişmiştir.
  • Oyun oynamaya bayılan bu kediler oldukça enerjiktir.
  • Zeki ve meraklı canlılardır.
  • Dominant karakterli olmaları sebebi ile eğitimleri biraz zordur. Brazilian Shorthair cinsi kediler zekaları sayesinde insanoğluna kolayca uyum sağlar.
  • Onlara bakan kişilere son derece sevecen davranan bu kediler insanlara ve diğer evcil hayvanlar ile sıcak ilişkiler kurmaktadır.
  • Brazilian Shorthair cinsi kediler kilo almaya meyilli durumdadır. Egzersizlerini aksatmamalısınız.
  • Oldukça doğru bir bakım ve güzel yaşam koşulları ile 20 yıla kadar ortalama ömüre sahiptirler.

Brazilian Shorthair Cinsi Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Brazilian Shorthair cinsi kedilerin yaşamış olduğu ortama adaptasyonu son derece kısadır. Bu kedi ırkı tek bir kişi seçer ve ona son derece bağlanır. Ayrıca, kendi belirlemiş olduğu sahibinin yanından ayrılmak istemezler. Brazilian Shorthair cinsi kediler daima sahipleri ile oynamak ve uyumak isterler. Bu ırk insanlara çok bağılıdır ve sıcak davranır. Brazilian Shorthair cinsi kediler sevecen karakterleri ile diğer evcil hayvanlarla da iyi anlaşır. Ayrıca, ona iyi huylu bir oyun arkadaşı edinebilirsiniz. Brazilian Shorthair cinsi kediler oynamayı çok sever.

Keskin zekaları sayesinde yaşamış oldukları ortama hızlıca uyum sağlayan bu kedi ırkının bakımları kolaydır. Brazilian Shorthair cinsi kedilere maksimum sevgi ve ilgiyi göstermeniz durumunda komutlarınızı dikkate almaktadır. Sizi hep memnun etmeye çalışan bu ırkı haftada bir ya da iki kez taramanız yeterli olacaktır.

Sizlere bu yazımızda Brazilian Shorthair cinsi kediler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bu kedi ırkının düzenli veteriner kontrolünü aksatmamalısınız. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X