Anasayfa

 Broholmer Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Broholmer Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Broholmer köpek ırkı, oldukça sağlam ve iri bir köpek türüdür. Özellikle büyük kafalarıyla tanınmaktadırlar. Ürkütücü görünüşlerine rağmen sakin ve sevecen bir özelliğe sahiptir. Broholmer’lerin uzunlukları dişiler ve erkeklerde pek fark olmaksızın 70 ila 75 santimetre aralığında olup 40 ila 70 kilogram arasında ağırlıklara sahiptirler. Kısa tüylere sahiptirler. Tüy renkleri siyah, kırmızı ve kahverengi tonlarındadır. Dişileri hamilelik dönemli 63 gündür. Mastiff bir köpek türüdür. Çok güçlü çene yapısı vardır. Boyunları da kaslıdır. Orta büyüklükte kulakları vardır. Orta çağa uzanan bir hayatı vardır. Anavatanları Danimarka olarak bilinmektedir. Zamanında Geyik avlamak için kullanılmıştır. Daha sonrasında ise büyük malikaneleri korumaya devam etmişlerdir. 18. Yüzyılın sonunda bu ırkı geliştirmiş olan Broholmlu Sehested Kontu’nun adını almışlardır. 2. Dünya savaşı sonrasında nesilleri neredeyse tükenmekte olan bu ırk daha sonrasında 70’li yılların sonlarına doğru yeniden üretilmeye başlanmışlardır.

Broholmer Köpek Irkının Karakteristik Yapısı Nelerdir?

Korkutucu ve güçlü görünüşlerinin yanı sıra çok sevecen bir karaktere sahip olan Broholmer, aynı zamanda oldukça cesur bir köpektir. Sahiplerine oldukça sadıktırlar. Tam bir bekçi köpeğidir. Yabancılara karşı her zaman tetiktedir. Bundan dolayı ailesine karşı oluşabilecek her türlü tehlike ve saldırıya her zaman hazırda beklemektedir. Sosyalleştirilmesi için yavru dönemlerinde usta bir eğitmen tarafından eğitilmelidir. Bekçi köpeği olması yanında mükemmel bir evcil köpektir.

Broholmer Köpek Irkının Bakımı

Çok fazla egzersiz ihtiyacı duyan bir ırktır. Bundan dolayı apartman dairelerinde yaşamları pek uygun değildir. Daha çok geniş bahçeli evler ve arazisi olan çiftlik yerlerinde bakımı daha uygundur. Fakat günlük egzersizleri aksatılmadan yapılırsa Broholmer’lerin apartman dairelerinde ki bakımları da uygun hale gelebilmektedir. Haftada bir fırçalanması gerekmektedir. Normal zamanlarda çok fazla tüy dökmeleri olmasa da mevsim geçişlerinde çok fazla tüy dökümü gerekebilir. Kaliteli mamalar verilmesi sağlıkları açısından önemlidir. Bu ırkların kalıtsal bir hastalıkları yoktur. Oldukça sağlıklı bir köpek ırkıdır. Bu ırkın ortalama yaşama süreleri ise 10 yıl iyi bakılması durumunda ise bu süre 13 hatta 14 yıla kadar çıkmaktadır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X