Anasayfa

 Chinese Shar Pei Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Chinese Shar Pei cinsi köpeklerin vücutlarına oranla kafaları daha büyüktür ayrıca kare şeklinde ve kompakt yapı içerisindedir. Chinese Shar Pei cinsi köpekler Chinese Fighting Dog ismi ile de tanınıyor. Furça at ve tüy olarak isimlendirilen oldukça sert yapıda ya da yumuşak olan iki tip tüye sahip olan Chinese Shar Pei cinsi köpek dostlarımız her iki tip kürkü de vücudundan uzak düz yapıdadır. Yavru olan Chinese Shar Pei cinsi köpeklerdeyetişkin cislenden çok daha fazla kırışıklık görülür. Bu ırkın yaşlandıkça kırışıklıkları da ortadan kaybolur. Ayrıca geniş olan çene yapısı sayesinde su aygırına benzeyen yüzü, üzgün ve somurtkan ifadesi ile kendine has bir şekile sahiptir.

Chinese Shar Pei Cinsi Köpek Karakteri

Bu güzeller güzeli köpekler kendinden oldukça emin olması ile bilinir. Ciddi ve sahiplerine son derece sadık, zaman zaman da inatçı ve bağımsız karakter yapısı ile öne çıkar. Aile üyelerine karşı olan bağlı yapısı son derece üst seviyededir. Sakin, kendine çok güvenen ve aile üyelerinin tümüne karşı sezgisel davranışa sahip olan Chinese Shar Pei cinsi patili dostlarımız, koruyucu yapıları ile tam bir bekçi köpeğidir. Bunun yanında ailesine ve sevdiklerine kendisini adamış olan bu cins, onları tehlikelere karşı çok iyi bir şekilde koruyan bir yapıya sahip olması ile bilinir. Ancak, ailesine bağımlılığı demek sizlerle her zaman dip dibe olacağınız anlamına gelmemektedir. Bağımsızlığına düşkün cinslerden bir tanesidir.

Bu ırk, yalnız kalmayı bazen tolere edebilmektedir. Ayrıca zaman zaman da yalnızlığa ihtiyaç duyan Chinese Shar Pei cinsi köpek dostlarımız mükemmel bir köpek cinsidir. Bu cins köpekler asla kucak köpeği arasında yer almaz. Eğer siz de kucağınızdan inmeyecek bir köpek cinsi arıyorsanız Chinese Shar Pei cinsi köpek dostlarımız sizler için uygun değildir.

Chinese Shar Pei cinsi patili dostlarımız yabancı insanlara karşı ilgisiz, şüpheli ve çekingen davranmaktadır. Diğer patili dostlarımıza göre yabancı insanlar ile arası iyi olmayan köpek türlerinden birisidir. Bunun yanında diğer yabancı köpeklere karşı da agresif ve iddialı davranışlar sergileyebilmektedir. 

Chinese Shar Pei Cinsi Köpek Bakımı

Chinese Shar Pei cinis köpek dostlarımız kat kat derileri, küçücük gözleri ile oldukça değerli ve çok sevilen bir köpek cinsidir. Sevimliliklerinin aksine mesafeli ve korumacı olan bu cins sahipleri ile güçlü bağlar kurar. Oldukça zeki olsalar da sahiplerini çok da sevseler sizin her söylediğinizi yapmayabilir çünkü özgürlüğüne son derece düşkündür. Bu sebeple her komuta uymamaktadır. Eğitiminiz biraz zorlu geçebilir. Eğitimde asla sert davranmamalısınız.

Chinese Shar Pei cinis köpek dostlarımız kürk yapısı sebebi ile onları yıkamanız önerilmemektedir. Zaman zaman kürklerindeki kırışık yerlerin ıslak bez yardımız ile silinmesi önemlidir. Oyun oynamayı ve egzersiz yapmayı çok severler. Bu sebeple köpek oyuncakları ile onları oynatmanız önemlidir. Veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız ve her gün yürüyüşe çıkarmalısınız.

Bugün sizleri için hazırladığımız bu içerikte Chinese Shar Pei cinsi köpek dostlarımız hakkında bilgiler verdik. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X