Anasayfa

 Bichon Frise Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Bichon Frise cinsi köpek dostlarımız Akdeniz Bölgesi'nde Barbet cinsi ile beyaz ve kısa tüylü bir köpek cinsinin çaprazlanarak birleştirmesi sonucu ortaya çıkmış mükemmel görünümlü bir köpek cinsidir. Bichon Frise cinsi köpek dostlarımızın diğer bir ismi ise kıvırcık köpektir. Bu köpek cinsinin bu ismi alması elbette tüylerinden kaynaklanıyor. 1300'lü yıllar sırasında İtalyan denizciler tarafından Avrupa üzerine getirilen Bichon Frise cinsi köpek dostlarımız, dört farklı sınıfta inceleniyor. Bichon Frise, Maltaise, Bolognese, Havanese olarak sınıflandırılıyorlar. İtalyan ve Fransız burjuva insanlar tarafından çok benimsenen bir köpek haline gelmiştir. Kısa sürede tüm dünyaya adını hızlıca duyumuş ve popüler oluşu son hız yükselmiştir. Birinci Dünya savaşı sırasında ise soyları neredeyse yok olacakken, oyun oynamayı seven ve hareketli yapısı sebebi ile insanlar onu çok sevmiş ve bu durumu atlatmıştır.

Bichon Frise Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Diğer köpek dostlarımız gibi çok sevimli olan ve eğitime son derece yatkın olan Bichon Frise cinsi köpek dostlarımızın tüy dökme sorunları yoktur diyebiliriz. Bu sebeple köpek tüyüne karşı alerjisi olan insanların doktor tavsiyesi sonrasında beslemesi uygun görülebilir. Dolaşmayı, oyun oynamayı, gezmeyi çok seven ve çocuklar ile arasını her zaman iyi tutan bir yapısı vardır. Apartman dairelerinde en sık beslenen köpek cinsi olmuştur. Eğer bir insan ailesine yeni bir fert katmak istiyorsa ve bunun bir köpek olmasına karar vermişse Bichon Frise cinsi köpek dostlarımız en doğru tercih olabilir.

Havlamayı çok seven bir yapısı olması sebebi ile oyun oynarken de ufak ısırıklar atmayı seven bir karaktere sahiptir. Bu tür karakter özelliklerine dikkat etmek gerekse de genel olarak mükemmel huyu olan köpek cinsidir. Son derece zeki ve akıllı olan Bichon Frise cinsi köpek dostlarımız eğitim konusunda onlara bakan kişileri zora sokmamaları ile bilinir. Ayrıca eğitim konusunda profesyonel bir yardım almak çok daha faydalı olacaktır. Uyumlu, hassas ve sıcakkanl-ı olan Bichon Frise cinsi köpek dostlarımız aile dostu seçecekseniz ismini en zirveye yazdırmıştır. 

Bichon Frise Cinsi Köpek Bakımı

Bakımlarını her köpek dostumuzda olduğu gibi doğru yapılması gerekir. Bichon Frise cinsi köpek dostlarımızın iki günde bir tüy taranması sonucunda bitlenmeye karşı çözüm de olacaktır. Alerjiye yatkın olmaları sebebi ile kesinlikle temizliğine çok dikkat etmeliisniz. Rutin veteriner kontrollerini unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X