Anasayfa

 Colorpoint Shorthair Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Kulakları tanıdık geliyor mu? Siyam kedileri ile akraba olan Colorpoint Shorthair kedi dostlarımızın kökeni, American Shorthair ve Habeş Kedisi dostlarımıza dayanmaktadır. Siyam kedi dostlarımızın burun ve göz çevresi ile kulaklarında belirmiş olan koyu renk leke Colorpoint Shorthair kedi ırkında daha siliktir. KAfa ve yüz yapıları sivri, burunları ise aşağı doğru uzundur. Colorpoint Shorthair cinsi kedilerin farklı renk kombinasyonları bulunmaktadır. 40'lı yılların başlarında üretilmeye başlanmış bu hareketli ve geveze olan kedi türü, 60'lı yıllara geldiğimizde kendi başına ayrı bir kedi cinsi olarak kabul edilmiştir. İnsanlara yakınlığı ile dikkat çeken bu cins, sevilmeyi ve ilgi görmeyi çok severler. Tamamen bir ev kedisi edası vardır. Çok çabuk sosyalleşecek gibi görünen Colorpoint Shorthair cinsi kedi, diğer evcil hayvanlarla pek anlaşamaz. Bu durumda pek başarılı olmayan kedi dostlarımızla yeni bir evcil hayvan tanıştırıldığında dikkatli olmak gerekir.

Colorpoint Shorthair Kedisinin Genel Özellikleri Nelerdir?

Sizler için bu kedi ırkının genel özelliklerini listelemek istedik.

  • Anavatanları Amerika Birleşik Devletleri olarak kabul edilir.
  • Haber kedisi, Siyam kedisi ve American Shorthair kedisi ile yakın akrabadır.
  • Uzun ve ince bir gövdeye sahiptir.
  • Orta büyüklükte kabul edilen bir kedi türüdür.
  • Ön bacaklarının arka bacaklarından daha kısa olması sebebi ile son derece çevik kedi cinsidir.
  • Avcılık konusunda üstlerine yoktur.
  • Colorpoint Shorthair cinsi kedilerin egzersiz ihtiyacı yüksektir.
  • Yumuşak, parlak ve krem rengi tüyleri ile büyüleyicidir. Bu kedi cinslerinin farklı kombinasyonları da vardır.
  • Göz renkleri genelde mavi renktedir.
  • Zeki ve meraklı kedi türü olan Colorpoint Shorthair, oldukça oyuncudur.
  • Tanımadığı insanlara karşı sevecen davranışları ile ünlüdür.
  • Sevgi ve ilgi ihtiyaçları, sahiplerine olan bağlılıkları diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşmalarının önüne geçerek onlara bakan kişileri paylaşamazlar.
  • Oldukça konuşkan ve geveze kedilerdir. Colorpoint Shorthair cinsi kediler bolca miyavlar ve mırıldanırlar.
  • Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmayan Colorpoint Shorthair cinsi kediler sıkça seyahat eden kişiler için pek uygun değildir.
  • Lenf kanseri Colorpoint Shorthair kedi cinsinde çok sık görülür.
  • Doğru ve iyi bir beslenim şekli ile 17 yıla kadar ortalama ömürleri vardır.

Colorpoint Shorthair Cinsi Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Evlerinizde bolca hareket ve ses arıyorsanız Colorpoint Shorthair cinsi kediler tam da size göre. Ancak, oldukça enerjik ve konuşkan olan bu kedi dostlarımıza, geniş yaşam alanı yaratmanız gerekir. Genel özellikleri sırasında bahsettiğimiz gibi Colorpoint Shorthair cinsi kediler oldukça hareketli ve çeviktirler. Tırmanmayı çok seven bu tür, evin içerisinde her an oynayıp koşmak isteyecektir. Colorpoint Shorthair cinsi kedilerin oyunlarına katılmanız konusunda oldukça ısrar ederler. İlginizi çekmek için bolca mırıldanır ve miyavlarlar. Onlara özel bir zaman ayırmalı ve evde uzun süre yalnız bırakmamalısınız.

Bu kedi dostlarımız yalnız kaldıklarında depresyona girmeye meyilidir. Onlara zamanınızın yetmeyeceğini düşünüp yeni ev arkadaşı almak mantıklı değildir. Bunun ana sebebi Colorpoint Shorthair cinsi kedi dostlarımızın diğer evcil hayvanlarla anlaşmaya meyilli olmamasıdır. İnsanlara oldukça yakın olan bu cins, onlara bakan kişilerin sevgilerini başka bir şey ile paylaşmasını istemez. Gün içerisinde onlara bakan kişilerin peşinden ayrılmak istemeyen Colorpoint Shorthair cinsi kedi dostlarımız Türkiye'de de oldukça popüler hale gelmiştir.

Bu kedi dostlarımız için kedi tırmalama tahtası satın almak en doğru yaklaşım olacaktır. Bu sayede tırnaklarını kolayca törpüleyecek hem de tırmanabilecekleri alan yaratmış olacaklar. Harika birer avcı oldukları için kedi oltaları gibi oyuncaklar onlar için şahane olur.

Sizlere bu yazımızda Colorpoint Shorthair cinsi kedi ırkı hakkında bilgi vermeye çalıştık.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X