Anasayfa

 Dalmaçyalı Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizler için mükemmel bir köpek ırkından bahsedeceğiz. Bahsedeceğimiz bu köpek cinsi adeta harika görünümleri ile tüm hayvanseverlerin kalbini kazanıyor. Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımız Orta Çağ döneminden bu yana kadar av köpeği olarak yetiştirilmekteydi. Daha sonrasında ise bu sevimli dostlarımız at arabası köpeği olarak kullanıldı. Bunun yanında bekçi köpeği, itfaiye köpeği, çoban köpeği, koruma köpeği ve sirk köpeği olarak birçok alanda görev yapmaları ile tanındı. Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımız günümüzde dünyadaki tüm hayvansevelerin en fazla ilgi göstermiş olduğu ev köpeği arasında popülaritesini hızlı bir şekilde korumaya devam etmektedir.

Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımızın ortalama yaşam süresi 10 ile 12 yıl aralığında değişim gösterirken orta büyüklükte köpek ırkı olan Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımızın ortalama ağırlığı ise 25 kilograma kadar çıkmaktadır. Yetişkin bir Dalmaçyalı köpek dostumuzun boyu 50 ile 60 santimetre aralığında değişkenlik gösterebilir. Bunun yanında dişilerin yetişkinlik zamanında ulaştığı boy ortalaması ise 50 ile 55 santimetre aralığındadır. Köpek dostlarımızın uzun, sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürebilmesi adına onları premium köpek mamaları ile beslemeniz tavsiye ediliyor. Adeta zarafetin bir simgesi olarak gösterilen Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımız güçlü, dayanıklı bir vücut yapısına sahip olması ile biliniyor. Sert, sık ve kısa tüyleri kahverengi ya da siyah rastgele dağılmış benekler ile süslü olması onların sevimli olmasına olanak tanımıştır. Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımızın benekleri birbirleri ile temas etmez. Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımız hakkında en ilginç bilgilerden bir tanesi ise yavruluk dönemlerinde beneklerinin olmayışıdır. Benekler sonradan oluşur.

Dalmaçyalı Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımız en fazla çocuklu aileler tarafından tercih edildiğini biliyor muydunuz? Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımızın en iyi arkadaşları çocuklardır. Çocuklarla vakit geçirmekten son derece hoşlanan bu ırkı yine de büyük bir bedene sahip olmasından dolayı çocuklarla ve özellikle bebeklerle yalnız bırakmamalısınız. Zarar verme eğiliminde olmasa da daima koruyucu davranışlar sergiler.

Dalmaçyalı Cinsi Köpek Bakımı

Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımız büyük dairede yaşayabilse de bahçeli evlerde çok daha yaşamaya müsaittir. Bunun yanında daireniz ferah ve geniş ise her gün rutin olarak en az iki kez köpek dostlarımızı gezdirmelisiniz. Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımızın sağırlık oranı yüksektür. Bu ırkın sağır olma olasılığı bile belirtilmiştir. Bu oran yüzde 10 ile 15 aralığındadır. Bu sebeple 6 haftalık olduğunda kesinlikle bir veteriner hekime danışıp testlerini yaptırmalısınız. Dalmaçyalı cinsi köpek dostlarımızın tüy bakımı da son derece önemlidir. Mevsimsel ya da yıl içinde tüy dökebilir. Haftada en az iki kez köpek tarakları ile taramanız önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X