Anasayfa

 Kedim Kutuları Çok Seviyor. Sebebi Ne Olabilir?

Kedi dostlarımız niçin kutuları sever? İşte bunun cevabını arıyorsanız doğru içeriği okuyorsunuz demektir. Minik patili dostlarımız bir kutu gördüğünde hemen içine girip kıvrılmak ister. Peki bu kutu aşkı nereden geliyor? Minik patili dostlarımızın düşüncelerini anlamak bazı zamanlarda en tecrübeli kedi dostları için bile zor gelebilir. Tıpkı biz insanoğlu gibi farklı karakter özelliklerine sahip olan minik patili dostlarımız, bazen anlamsız davranışlarda bulunabilir. Kedi dostlarımızın kutuları ne kadar fazla sevdiğini, sürekli onunla oynadığını hatta çok uzun süre boyunca yalnızca kutunun içerisinde oturduğunu dahi görmüş olabilirsiniz. Kedi dostlarımız hakkında birçok cevaplanmamış ve merak uyandıran sorulardan birisi de minik patili dostlarımızın kutuları neden bu kadar çok sevdiği ile alakalıdır. Aslına bakacak olursak kedi dostlarımıza kutuların bu kadar fazla ilgi çekici gelmesini birkaç farklı sebebi bulunuyor. Peki, bu kutular kedi dostlarımıza niçin bu kadar çekici geliyor? İşte cevapları...

Kendilerini Güvende Hissetmek İstemeleri

Kedi dostlarımız doğaları gereği avcı canlılar olmaları sebebi ile evcilleştirilmeden önceki dönemde kalan doğal hayatta, avlanarak hayatta kalmaya çalışıyorlardı. Bu av ve avcılık konumları kedi dostlarımızın kendilerine yaşamak adına güvenli bir ortam bulma içgüdüsünü geliştirmiştir. KEdi dostlarımız her ne kadar evcilleşmiş olsa da günümüz içerisinde insanlarla ev içerisinde yaşasalar dahi içgüdüleri sayesinde eski kazanmış oldukları alışkanlıklarını taşımaya devam etmektedirler. Kedi dostlarımızın kutuları bu kadar fazla sevmesindenki en büyük neden muhtemelen kendilerini güvende hissetmek istemeleri olabilir. Kedi dostlarımızın strese ya da korkuya karşı kendisini korumak adına gizlenmeleri ya da saklanma duyguları korumak amaçlı içgüdü olarak saklanma ve gizlenme davranışını tetikler. Kedi dostlarımız bu sebeplerden dolayı gizlenmek istediğinde kutu onlar için mükemmel bir alternatif olacaktır. Çünkü kedi dostlarımız, kutunun içerisinde iken arkasında, yanından ya da herhangi bir alanından gizlice hiçbir şey geçmez. Kutular kedi dostlarımız için kendini koruma alanı olarak görülebilir. 

Kediler İçin Kutularla Oyun Oynamak Eğlencelidir

Kutuların kedi dostlarımızın en büyük ve basit sebeplerinden birisi de elbette oyun oynama istekleridir. Kutuların bu denli eğlenceli olması onların ilgisini çeker. Kedi dostlarımızın kutunun içinde rahatça atlayabilir yuvarlanabilir. Saklanma oyunlarını çok seven kediler için kutular inanılmaz bir durumdur.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X