Anasayfa

 European Burmese Kedi Irkının Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

European Burmese Kedi Irkının Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu kedi ırkının macerası Myanmar’da kutsal sayılmış olan Birman Kedilerinin Amerika Birleşik Devletlerine getirilmesiyle başlamıştır. Bunun amacı ise, orijinal Burmese kedisinin Amerikan versiyonunu elde etmek olmasıdır. Başka tür kedilerle melezlendirilmesi sonucu keşfedilmiş olan Amerikan Burmeselerden sonra çalışmalara devam edilmesi ve yeni bir kedi ırkını elde etmek istenmesi sonucunda European Burmese ırkı ortaya çıkmıştır. Böylelikle çalışmalar tüm Avrupa’ya yayılmıştır. Amerikan Burmeseleri, Siyam Kedileri ve British Shorthair kedi ırklarının melezlenmesi sonucunda 1930 yıllarında bu türe rastlanılmıştır. Ancak isimlerinin önüne Avrupalı unvanını alan European Burmeselerinin atalarından apayrı bir kedi ırkı olarak kabul görülmeleri 1950 yıllarında uygun görülmüştür. Yapılan çalışmalar sonucunda bir kedide olması gereken tüm olumlu özelliklere sahip oldukları için son yıllarda ülkemizde popüler olma yolunda başarılı bir şekilde de devam etmektedir.

European Burmese Kedilerinin Genel Özellikleri Hakkında Bilgi

Burmese kedilerinin melezlenmesiyle ortaya çıkan bu türün Anavatanı Amerika’dır. Fakat sonrasında Avrupa’da geliştirilmeye devam edilmiştir. Orta irilikte bir kedi türüdür. Kilo alamaya meyilli olmuş olsalar da ideal kiloları 3,5 ile 6 kilogram arasındadır. Kısa tüylüdürler. Renkleri ise füme, gri ve siyah tonlarıdır. Yuvarlak kafaları mevcuttur. Kulakları ise orta büyüklüktedir. Çok meraklıdırlar. Zekaları oldukça kuvvetlidir. Sosyalleştirilmeye açık ve sevecenlerdir. Agresif tavırları hiç yoktur. Çok konuşkandırlar. Sahipleriyle iletişimden bir an olsun vazgeçmek istemezler. Diğer evcillerle anlaşması çok kolaydır. Sahiplerine aşırı bağlıdırlar. Yalnızlıktan hiç hoşlanmamaktadırlar. Genel olarak kalıtsal bir hastalıkları yoktur. Sağlıklıdırlar. Fakat kilo almaya meyillidirler. O nedenle beslenmelerine dikkat edilmelidir. Ortalama yaşama süreleri ise 15 yıl ve üzerindedir.

European Burmese Kedi Irkının Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok dayanıklı, sağlıklı ve sosyal bir cinstirler. Çok gevezedirler. Sosyal ve neşelidirler. Oyun düşkünüdürler. Hareketli ve oyuncudurlar. İlgiye ve sevgiye oldukça ihtiyaç duyan bir kedi türüdür. Çok zeki oldukları için yaşam alanlarında ki en ufak değişikliği anında anlama yeteneklerine sahiptirler. Bunun için de evin her köşesini çok iyi bilmek isterler. Bakımları çok kolaydır. Kısa tüyleri olduğu için haftada 2 defa taranmaları yetecektir. Özellikle kilo alma sorunları olduğu için kısırlaştırılma operasyonlarından sonra kısır kedi mamaları ile özenle beslenmeleri gerekmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X