Anasayfa

 Bernese Dağ Köpeği Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Sizlere bu içeriğimizde herkesin sıkça Google'da aramış olduğu Bernese Dağ Köpeği cinsi köpek dostumuzdan bahsedeceğiz. Oldukça güzel görünümleri ve zekaları sayesinde tüm hayvanseverlerin gönlünde taht kurmuş olan patili dostumuz, heybetli bir yapıya sahip olmasına rağmen oldukça uysaldır. Yumuşak ve sakin bir ırk olması ile bilinir. Sahiplerine ve ev içerisindeki aile üyelerine oldukça bağlı olan sadık köpek cinslerinden bir tanesidir. Bernese Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız ailesi ile birlikte keyifle oyun oynamayı, sizlerle interkaktif aktiviteler yapmayı yani onlarla bol bol zaman geçirmeye bayılırlar. Eğer aktivite ihtiyaçları karşılanmaz ise onlar da havlama, çiğneme ya da kazma gibi tepkilerini ortaya koymaktadır. Bernese Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız aile bireyleri ile son derece vakit geçirmeyi seven bir ırk olarak biliniyor. Yalnız kalmaktan adeta nefret ederler. Yalnız kaldıkları zaman duygusal mizaçları ön plana çıkıp üzüntü yaşayabilirler. Ailesi ile vakit geçirip yürüyüş yapan ve onlarla oyun oynayan Bernese Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız daima mutludur.

Ailesinin yanında yabancılara ve çocuklara karşı da oldukça nazik davranabilirler. Fakat nazik davranmanın yanı sıra çekingen yapıları sayesinde mesafeli davranırlar. Çocuklara karşı hoşgörülü olan Bernese Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız büyüdükçe iri bir yapıya büründükleri için küçük yaştaki çocuklara istemeden de olsa zarar verebilirler. Bu konuda ailelerin dikkatli olması gerekiyor. Çocuklar ile gözetim altında oyun oynaması en doğrusu olacaktır. Diğer evcil dostlarımızla da çok iyi anlaştığı bilinmektedir. Bernese Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız insanlara karşı iri bedenlerini bir saldırı aracı olarak kullanmazlar. Fakat şu unutulmamalıdır ki Bernese Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız gerektiğinde ailesine karşı herhangi bir tehlike sezdiğinde koruyucu davranışlar sergilemeleri olasıdır. Soğuk hava şartlarına karşı oldukça iyi bir uyum sağlayabilir. Bernese Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız apartmak için pek uygun değildir.

Bernese Dağ Köpeği Cinsi Köpek Bakımı

Bernese Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız uzun tüylü ve çift katmanlı astara sahiptir. Yünlü astarları, bir yıl içerisinde özellikle de ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde çok yoğuk bir şekilde iki kez olmak kaydıyla dökülür. Bu zamanlar dışında ise dökülme oranları normalden biraz fazla diyebiliriz. Haftada 2 ya da 3 kez fırçalama ve tarama işlemi yeterli olacaktır. Bernese Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımızı üç haftada bir banyo yaptırabilirsiniz. Tırnaklarını haftalık olarak kontrol emelisiniz. Bir ay içerisinde en az bir kez törpüleme ve kesme işlemi yapmanız çok iyi olacaktır. Özellikle de diş ve ağız sağlıkları adına hafta içerisinde 2 kez fırçalamak çok iyi gelecektir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X