Anasayfa

 Evcil Hayvanla Nasıl Yolculuk Edilir?

 Yoğun bir yıl geçirdiniz ve tatile çıkmak için gün sayıyorsunuz. Eğer sizinle birlikte yaşayan, aynı evi paylaştığınız kedi ve köpeğiniz varsa nasıl bir hazırlık yapmanız gerektiğiniz konusunda biraz endişelenebilirsiniz. Aslında bunun oldukça basit çözümleri var. Eğer kendi şahsi aranızla değil de, uçak, otobüs ya da toplu taşıma araçlarını kullanarak yolculuk yapacaksanız, buradaki prosedürlere göz atmakta bir fayda var. Kendi arabanızla yolculuk yapacaksanız nasıl bir yol izlemeniz gerektiğiyle alakalı detayları da paylaşacağız. ,

Özel Araçla Seyahat Etmek Neden Daha Avantajlı

 Eğer uzun bir yola gidecekseniz ve aracı siz kullanacaksanız bu biraz yorucu olabilir. Özellikle evcil bir hayvanla seyahate çıkacaksanız şahsi araçla yolculuk etmek sizin için daha iyi bir seçenek. Eğer tatile çıkmayı düşünüyorsanız özel aracınızla yola çıkmanız sizin açınızdan daha konforlu ve rahat bir seyahat geçirmenize olanak sağlayacaktır. Kendi aracınız dışında ulaşım araçlarıyla seyahat ettiğinizde çok fazla molaya çıkamayabilirsiniz. Bazen de kısıtlı sayıda mola vermek zorunda kalabilirsiniz. Buda evcil hayvanınızın ihtiyaçlarını karşılamanızı zorlaştırabilir. Özellikle uçak veya otobüs gibi araçları kullandığınızda evcil hayvanınız kilosuna, boyuna göre kafesler içinde yolculuk edecektir.  Hem uzun süre sizden ayrı kalan hem de kafese kapatılan evcil hayvanınız konforsuz şekilde bu seyahate eşlik etmek zorunda kalabilir. Sevgili dostunuzun yanında olmasını sağlamak hem onun psikolojisi hem de sizin açınızdan daha iyi.

Yolculuğa Çıkmadan Önce Neler Yapılmalı?

 Tatile gittiğinizde zorluk yaşamamak için öncesinde gidereceğiniz yerde evcil hayvanların kabul edilip edilmediğini kontrol etmenizde fayda var. Bu tarz oteller çoğunlukla hayvan dostu oteller şeklinde anılmakta. Eğer otelin sitesinde veya bilgilendirme sayfalarında bu konuya ilişkin bir açıklama göremediyseniz kalacağınız yeri arayıp kesinlikle bilgi almalısınız.Eğer daha önce evcil dostunuzla hiç yolculuk etmediyseniz küçük turlar atarak onu bu yolculuğa hazırlayabilirsiniz. Bu turlar sayesinde onun tepkilerini ölçebilir, önlemlerinizi ona göre alabilirsiniz. Tatilde karşılaşabileceğiniz herhangi bir olumsuz durum karşısında tedbirli olmak adına veteriner kontrollerini ve aşılarını tam yaptırdığınızdan emin olmalısınız.

Yolculuk Sırasında Bilmeniz Gerekenler

 Eğer bir kediyle yolculuk edecekseniz onun beklenmedik tepkiler verebilecek olma ihtimalini gözden kaçırmamanızı öneririz. Kedinizin ani hareketleri dikkatinizin dağılmasına sebebiyet vereceğinden onu kedi taşıma çantasına koymanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır.  Taşıma kafesini ön yolcu koltuğunun alt kısmına yada ön ve arka koltuğun arasına yerleştirebilirsiniz.Seyahat edeceğiniz evcil dostunuz bir köpekse bu yolculuğa vereceği tepki karakterine göre değişkenlik gösterebilir. Eğer sakin yapılı bir köpekse arka koltukta köpek emniyet kemeriyle yolculuk etmesi yeterli olacaktır. Eğer büyük ırk bir köpekse hatchback, station vagon gibi seçenekleri tercih edebilirsiniz. Yolculuğa çıkmadan önce evcil hayvanınızı çok fazla beslememelisiniz. Fazla beslediğiniz takdirde bu onun kusmasına sebep olacaktır. 2 -3 saatte bir mola vererek evcil hayvanınızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onu gezdirmek olmazsa olmazlardan biri.

 Seyahat sırasında evcil hayvanınızın rüzgara, güneşe maruz kalmamasına özen göstermelisiniz. Camların tam açık olmaması sağlık sorunları yaşamasına engel olacaktır. Aracınızda klima bulunmuyorsa camları biraz açık bırakmanız yeterli olacaktır. Kedinizin veya köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için mama ve su kabını mutlaka yanınızda bulundurmalısınız. Aynı zamanda araçta küçük bir çöp torbası bulundurmakta oldukça işinize yarayacak.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X