Anasayfa

 İngiliz Pointer Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Türkiye'de ve dünyamız üzerinde en fazla bilinen av köpeklerinin başında gelen İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımız, zekaları, sadakati ve harika görüntüleri ile son derece dikkat çekmektedir. Bütün av köpeği köpek dostlarımızda olduğu gibi inanılmaz bir koku alma duyusu bulunan İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımızın ataları arasında Setterler ve bazı tazı cinsleri olduğu biliniyor. İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımız İngiltere'de geliştirilmiş ve son hallerini de bu ülkede aldığı bilinmektedir. 17. yüzyıldan itibaren de av yeteneklerinin ortaya çıkması ile İngiltere'de kuş ve tavşan avlarında kullanılırlar. İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımız soylular tarafından da beslenen bir köpek cinsidir. Ülkesi üzerinde "ideal köpek" olarak kabul edilmiştir. İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımız dünyamızdaki her yere nam salmış harika bir ırktır. Ülkemiz üzerinde de çok sevilen İngiliz Pointer cinsi köpeklere neredeyse her ülkede rastlamak mümkündür.

İngiliz Pointer Cinsi Köpek Karakteri

Bu akıllı dostlarımız bilinen en hızlı av köpeği arasında yerini almıştır. İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımız çok hareketli köpeklerdir. Sürekli olarak oyun oynamak isteyen bu köpek cinsi tüm oyun sürecini ona bakan kişi ile ilerletmek istiyor. İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımız tek başlarına kalsa da kolay kolay sıkılmaz ancak kesinlikle bahçeli bir ev olması önemlidir. Eğer apartmanda kalıyorsanız ve bu hayata onları da dahil etmek istiyorsanız İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımızı kesinlikle tek başına bırakmamalısınız. Bununla beraber kesinlikle çok sıkılacak ve var olan enerjisini atamayacak kadar bunalıma girebilecektir. İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımız çok sadakatli bir köpektir. Ona bakan kişilere ve aile üyelerine çok sıkı bir şekilde bağlıdır.

Zaten bu yönü ile avcılık konusunda kendini ilerletmiştir. Av sırasında ona bakan kişinin her komutunu direkt olarak yerine getirmektedir. Bunun yanında az önce de bahsettiğimiz gibi sahibine çok bağlı olduğu için bu köpek ırkının eğitimi çok kolaydır.  İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımız çocuklarla da çok iyi anlaşır. İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımız şu hayattaki tek amacının sahibini memnun etmek olduğunu bilmek gerekiyor. Bu köpek ırkı bilinen en zeki ve akıllı köpekler arasında yerini alıyor. Sahibinin dediklerini yapmak onları çok mutlu eder. Söylenebilecek tüm komutları algılayan İngiliz Pointer cinsi köpek dostlarımız anında işleme koymaya başlamaktadır.

İngiliz Pointer Cinsi Köpek Bakımı

Öncelikle her kedi ve köpek dostumuzda olduğu gibi veteriner kontrollerini kesinlikle unutmamalısınız. Önceden gelebilecek erken teşhis gerçekten önemlidir. Kısa tüyleri sebebi ile İngiliz Pointer cinsi köpeklerin bakımı zor değildir. Zaman zaman fazla tüy dökjebilir. Bu sebeple aşırı tüy dökme dönemlerinde taranma ihtiyacı duyar. İngiliz Pointer cinsi köpekleri taramanız aranızdaki bağı da güçlendirecektir. Çok hareketli bir köpek olduğu için tırnak bakımına dikkat etmelisiniz. Premium mamalar ile beslemeyi de unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X