Anasayfa

 Alman Kurdu Cinsi Köpek Genel Özellikleri Nelerdir?

En aktif ve akıllı köpek cinslerinden bir tanesi olan Alman kurtları, oyun, eğitim ve çalışma ile meşgul olmaları gereken köpeklerden bir tanesidir. Günlük olarak sıkça egzersiz yapılması, hem fiziksel hem de zihinsel açıdan adeta bir zorunluluktur. K9 polis köpeği veya Alman Çoban Köpeği olarak da bilinen bu mükemmel canlıların geçmişi 19. yüzyıla dayanıyor. İlk olarak üretim amacından bahsedelim istiyoruz. Bu köpek ırkını koyun gütme amacı ile kullanmışlar ve çoban köpeği yapmışlar. İtaatkar davranışları, cesur tavrı ve akıllılığı ile tüm hayvanseverlerin çok sevdiği bir ırktır. Alman kurdu köpek dostlarımız öncelikle bekçilikten polisliğe, çoban köpekliğinden arama kurtarma çalışmalarına kadar sayısız görevi yerine getirecek kadar üstün zekaya sahiptir. Bu özellikleri sayesinde onlar dünyada en çok tercih edilen köpek cinsleri konumunda yer almıştır.

ABD'deki popülerliğinden bahsedecek olursak, 1. Dünya Savaşı yaşanırken Onbaşı Lee Duncan isimli asker ile Fransa'da bombalar ile ve kurşun dolu bir üreme kulübesinden hızlı bir şekilde koparılmış minik bir köpek yavrusu sayesinde olmuştur. Lee Duncan ismi verilen bu asker, işte bu köpek yavrusunu memleketi yani ABD'deki Los Angeles'a geri getirmiş ve sonrasında sıkı bir şekilde eğitmiştir. Eğittiği bu köpeği gösteri şovlarına kullanım en ünlü köpek cinslerinden biri haline getirmiştir.

Son derece sosyal bir köpek olmasına rağmen yabancılara karşı çekingen davranırlar. Yani bir Golden Retriever gibi herkese karşı sıcakkanlı değillerdir. Bu sebeple de iyi bir bekçi ve koruma köpeği olmuştur.

Alman Kurdu Cinsi Köpeklerin Genel Özellikleri Nedir?

Erkek Alman kurtları 60 ile 65 santimetre arasında değişirken dişi Alman kurtları ise 50 ile 55 santimetre aralığındadır. Oldukça akıllı bir cins olan bu köpekler; koşu, frizbi, eğitim gibi seansları adeta onlar için bir gereklilik haline gelmiştir. Alman kurdu dostlarımız yabancılara karşı her zaman şüpheli durabilir. Çok iyi ve sevecen bir yüreğe sahip olan bu cins, sosyal olarak da yetiştirilebilir. Onları birçok ortama sokar ve birden çok insanla tanıştırırsanız sosyal olabilirler. Yalnız kalma konusunda kesinlikle eğitim görmeliler. Aksi halde ayrılık kaygısı taşır ve çok üzülürler.

Yalnız bırakılmaya kesinlikle alıştırılmalı olan bu köpekler son derece zekidir. Erken dönem içerisinde sosyallik eğitimi verilmeli ve hem insanlar ile hem de diğer evciller ile tanıştırılmalı. Sahipleri tarafından az ilgi gösterilir ve sıkça egzersiz yaptırılmazsa onlar da tepki olarak eşya çiğneme, havlama gibi davranışlar sergileyecektir.

Tehdit hissettiğinde son derece koruyucu olan bu köpek cinsi, genel olarak sağlıklı cinsler arasında yer almaktadır. Buna bağlı olarak tüm ırklar gibi belli sağlık hastalıklarına karşı eğilim gösterebilmektedir. 

Sizler için özenle hazırladığımız bu içerikte Alman çoban köpeği genel özellikleri hakkında bilgiler sağlamaya çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X