Anasayfa

 Jack Russell Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Sizi asla enerjisi tükenmeyecek bir köpek ırkı ile tanıştırmak istiyoruz. İşte Jack Russell! Asla enerjisi bitmeyen köpek olarak bilinen aktif ve oyunculuğu yüksek olan Jack Russell cinsi köpek dostlarımız ne kadar tarihlerinde tilki avcısı olsalar dahi ev için yaşama son derece uygun bir ırktır. Enerjisini atabilecek imkanlar sağlanıyorsa harika bir dost olacaktır. Jack Russell cinsi köpek dostlarımızın çocuklarla kurduğu iletişim iyi olsa da erken yaşta sosyallik eğitimi verilmediği takdirde yabancılar ve başka evcil hayvanlar için bir tehlike oluşturabilir. Sosyallik eğitimi çok önemlidir. Sosyallik eğitimi verilmediği takdirde anlaşabileceği pek hayvan yoktur. Özellikle de kedi gibi kendinden minik canlıları av olarak görebilir.

Kazmaktan, koşmaktan çok zevk alan bu köpek dostumuz aynı zamanda yüzmeyi çok seviyor. Yeni yerlerde olmayı çok seven bu ırk, tatile gideceğiniz zaman yanınızda kalmak isteyecektir. Tarihine biraz bakacak olursak, John Russell birçok farklı cinsin çifleşmesini sağlayarak bu ırkı bulmuştur. Asıl mesleği ise papazlık olan John Russell, tam bir av tutkunu olması ile biliniyordu. Jack Russell cinsi köpek dostlarımızı üretmesinin amacı ise yeryüzündeki tilkileri bulabilmesi için uygun boyutta bir köpek idi hayali. 19. yüzyıl sırasında İngiltere'de çıkmış olan Jack Russell'ler sonrasında tüm dünyaya yayılmıştır. 

Jack Russell Cinsi Köpek Karakter Özellikler

Son derece enerjik olan bu ırk, neşe dolu yapısı sayesinde en iyi arkadaşınız olacaktır. Jack Russell cinsi köpek dostlarımız onlara bakan kişilere son derece bağlı özellikleri ile bilinirler. Ayrıca onlarla vakit geçirirler. Oyun oynamayı çok seven bir türdür. Ev içerisinde çok fazla sorun çıkarmamaktadır. Jack Russell cinsi köpek dostlarımız oyuncakları ile saatlerce vakit geçirebilir. Kendisine ait eşyalara son derece bağlı bir köpek türüdür. Bu sebeple onların kaybolması ya da ellerinden alınması sonucu son derece agresif bir yapıya bürünebilirler. Eğitim verilmediği takdirde başka köpekler ile anlaşamayabilirler.

Jack Russell Cinsi Köpek Bakımı

Bakımları kolay ırklardan birisidir. Genel olarak çok hareketli olsalar da ev içerisindeki yaşama son derece uyumludur. Kısa tüyleri sayesinde pek tüyleri dökülmez. Ağız ve diş sağlığı son derece önemlidir. Sürekli olarak koşma istekleri ve toprağı kazma istekleri bulunur. Bu sebep için de uzun yürüyüşler sonrasında rahatça aktivitelerini yapmaları için parka götürmelisiniz. Ayrıca veteriner hekim kontrollerini rutin şekilde yapabilirsiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X