Anasayfa

 Javanese Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilgi

Javanese Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilgi

Uzun tüylü kuyrukları ve yüz hatlarında ki Siyam kedilerini andıran belli başlı koyu renkli lekelerle dikkatleri üzerlerine çeken bir kedi ırkıdır. Oldukça zeki olan Javanese’ler, Siyam kedileri ve Balinese kedilerinin melezlenmesi sonucu ortaya çıkan yeni bir kedi türüdür. Anavatanları ise Endonezya’dır. İsimlerini ise Endonezya’nın Bali Adasına yakın olan Java Adasından almaktadırlar. Amerika Birleşik Devletleri’nde geliştirilmekte olan bu ırk ilk kez 1940 yılının başlarında keşfedilmiştir. Ve hala tek başına bir ırk olup olmadıkları konusunda hala tartışmalar sürmektedir. Bu ırk aslında başlı başına bir ırk sayılmamaktadır. Colorpoint Shorthair kedilerinin türü olduğu konusunda tartışmalar vardır. Çok sevimli, sıcakkanlı, zeki ve hareketli kedilerdir. Çok konuşkan bir türdür. Sahipleriyle iletişimleri çok iyidir. Kucak hastası bir kedi türüdür.

Javanese Kedi Irkının Genel Özellikleri Hakkında Bilgi

Anavatanları yazımızda belirttiğimiz üzere Endonezya’nın Bali Adasıdır. Siyam kedileri ve Balinese kedilerinin melezidir. Günümüzde hala yeni bir kedi türü olarak kabul görülmemektedirler. Orta irilikte bir türdür. Ağırlıkları 5 kilogramı geçmemektedir. Atletik ve kaslı bir gövdeye sahiptirler. Uzun ve yumuşak tüyleri vardır. Kuyruk tüyleri kabarık ve sıktır. Tüy renkleri ise genellikle krem, bej ve bal rengi tonajlarındadır. Bu kedilerin en belirgin özellikleri ise vücut renkleriyle yüzlerinin renklerinin birbirini tutmamasıdır. Suratlarında ki renkler çok daha koyudur. Göz renkleri mavi ve yeşil renklerdir. Çok hareketlidirler. Oldukça zeki oldukları için eğitimleri oldukça rahat ve kolaydır. Çok meraklıdırlar. İnsanlarla çok iyi iletişim kurarlar ve fiziki temastan kaçınmazlar. Sosyalleştirme konusunda oldukça avantajlı kedi türüdür. Sahiplerine aşırı bağlıdırlar. Yanlarından ayrılmak istemezler. Çok geveze ve gürültücü kedi türüdür. Muhteşem bir şekilde dayanıklı ve sağlıklıdırlar. Herhangi bir sağlık problemleri yoktur. Ortalama yaşama süreleri ise 15 yıla kadar çıkmaktadır.

Javanese Kedi Irkının Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yaşam alanlarında hareket ve neşe isteyen bir kedi türüdür. Koşmayı oynamayı çok sevmektedirler. Oyuncak bulamadıkları zaman ev içerisinde her türlü eşyayı oyuncağa çevirebilecek kapasiteye sahip bir kedi türüdür. Uzun tüylere sahip oldukları için günlük taranması gerekmektedir. Kaliteli mama ile beslenmesi gerekmektedir. Mevsim geçişleri dışında tüy dökümleri nadir görülmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X