Anasayfa

 Kedi Konservesi Ne Sıklıkla Kullanılmalı?

Konserveler, kedilerimiz için adeta ödül maması kadar mutlu oldukları bir yiyecek. Özellikle kedinizin daha iyi beslenimine yardımcı olabilecek bir besin kaynağıdır. Peki, en çok sorulan kedi konservesi nedir? Kedi konservesinde mama seçimini nasıl yapmalıyım? Kedi konservesi ne sıklıkla kullanılmalı? Gibi cevapları bulabileceğiniz yazımıza hemen geçelim...

Kedi dostlarımız, evcil hayvanlar arasında en çok beslenen ve tercih edilen hayvan dostlarımızın başında gelmektedir. İlgi ve alakayı fazlasıyla isteyen kedilerimizin bakımlarını aksatmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bakımlarının yanında doğru mama seçimi onlar için çok önemlidir.

Kedi dostlarımızda diğer hayvanlarda da olduğu gibi yavruluk, yetişkinlik ve yaşlılık gibi dönemler vardır. Her dönem için ayrı ve farklı beslenme şekli, kedi dostlarımızın hayatta kalabilmeleri ve mutlu yaşamaları için oldukça önem arz eder.

Konserve Mama Nedir?

Konserve mamalar, et ürünleri, tahıl ve balık gibi besin değerleri oldukça yüksek olan gıdalardan elde edilen bir yiyecektir. Diğer mamalara oranla içerisinde daha az karbonhidrat barındırır. Karbonhidratın az kullanılması hazmedilmeyi kolaylaştırır. Şunu unutmamalısınız ki; sürekli olarak konserve mama vermek doğru değildir.

Peki, Hangi Sıklıklarla Kedi Konservesi Kullanılmalı?

Konserve mamalar, doğasal olarak bulunan suya karşı problemlerini çözmek için en önemli gıdadır. Konserveler, kuru mamalara oranla daha sulu şekilde üretilmektedir. 

Kuru mamanın da önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. İki mamayı gün içerisinde doğru bir şekilde dengelemek için yüzde 50 konserve mama, yüzde 50 ise kuru mama şelinde yedirilmesi uygundur. Fakat en doğru ve önemli bilgileri veteriner hekiminize danışmayı unutmayın. Kedilerinizin cinsi, yaşı ve boyutları farklı olabileceğinden bu kararı en iyi veteriner hekiminiz verebilir.

Kedinizin Gelişimi İçin Konserve Mama Kullanın!

Konserve mamalar, yalnızca kedinizin su ihtiyacını karşılamakla kalmaz aynı zamanda doğru bir şekilde beslenmesine yardımcı olacağı gibi mutluluk gelişimini de doğrudan etkiler.
Veteriner hekiminizin size önerdiği doğru oranda kedinize konserve mama yedirmeniz çok sağlıklı olacaktır.

Hangi Konserve Mamayı Tercih Etmeliyim?

Mihavmarket.com.tr'de birçok marka bulunmaktadır. Fiyatlar markanın et oranına göre değişmektedir. İçeriğinde eti az olan ürünler diğerlerine göre daha ucuz olabilir.

Sizlere bu yazımızda kedi konserve mamaları hakkında bilgi verdik. Kedilerde Hamilelik Süresi ve Belirtileri yazımızı okumayı da unutmayın!


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X