Anasayfa

 Kedi ve Köpek Beraber Yaşayabilir mi?

Kedi ve köpek dostlarımız beraber yaşayabilir mi? İşte bu sorunun ana cevabı için doğru bir içerik okuyorsunuz. Bu içeriğimizde "kedi ve köpek beraber yaşayabilir mi?" sorusunun yanıtını vermeye çalışacağız. Kedi ve köpek dostlarımız elbette beraber yaşayabilmektedir. Bunun için hem köpek dostunuzun hem de kedi dostlarımızın uyum sağlayabilmesi hem de sizin bu süreç boyunca çok büyük bir sabır göstermeniz gerekmektedir. Kedi dostlarımız ile köpek dostlarımızın beraber yaşaması esnasında genelde uyumu bozan taraf elbette kedi dostlarımız olmaktadır. Çünkü kedi dostlarımız yaşadığı ortamı çok iyi bir şekilde sahiplenir ve kimseye kaptırmak istemez. Ayrıca kedi dostlarımız rutin hayatı çok sevmektedir. Alışılmışın dışına çıkmak eve yeni bir köpek almak kedi dostlarımız için en istenmeyen durumn haline gelebilmektedir. Özellikle heyecanlı, hareketli veya oyuncu bir köpek ırkınız var ise kedinizin bu durumu kabullenebilmesi çok da kolay olmayabilir. Kedi dostunuzun karakterini tanıyacak olan en iyi taraf sizsiniz. Saldırma huyu olan, asi bir kedi dostumuz var ise köpek sahiplenmeniz pek de iyi bir fikir olmamaktadır.

Kedi ve Köpek Beraber Yaşayabilir mi?

Eve ilk olarak gelen kediniz ise yeni bir köpek sahiplenme durumu çok kolay bir süreç olmayacaktır. Kedi dsostlarımızın ev içerisinde kendi için oluşturmuş olduğu bir alan vardır. Bu alan içerisine ilk başta köpek dostlarımızın girmesine izin vermemeniz çok daha iyi olabilir. Köpeğiniz kedi dostlarımızın özel alanlarına girmediğinde kendilerini çok daha güvende hissedecektir. Bu sayede köpek dostunuzdan rahatsız olduğu vakitlerde kendi köşesine çekilip rahat edebilecektir.

Kedi ve Köpeğinizle Birlikte Yaşamaya Geçiş Nasıl Olmalı?

İlk tanışmayı çok iyi bir şekilde gerçekleştirmeniz önem arz eder. İlk tanışma başarılı şekilde geçtiyse birbirlerine alışmasını yavaş şekilde sağlamak zorundasınız. En başlarda köpek ve kedinizi her an gözetim altında tutmalı ve kısa süre boyunca bir araya getirip tekrar kendi alanlarına dönmesini sağlayabilirsiniz. Beraber geçirdiği bu süreçte birbirlerine olan davranışlarını çok iyi şekilde gözetim altında tutmanız iyi hissettirecektir. Alıştırma süreci boyunca minik patili dostlarınızı tamamen birbirinden ayırıp birbirlerini hiç görmeyecek şekilde alanlar oluşturmamalısınız. Bu durum onları çok daha agresif hale getirebilir. Aynı evin içindeyken birbirlerinin kokusunu almaları sebebi ile birbirlerini görmeseler dahi ev içerisinde başka bir evcilin olduğunu anlayacaklardır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X