Anasayfa

 Köpeklerle Birlikte Tatile Çıkmabilmek İçin İpuçları

Bugün sizler için hazırladığımız içeriğin konusu "köpeğimle tatile çıkmak istiyorum. Bu mümkün mü?" sorusuna yanıt verecek. Sıradan bir tatil bile köpek dostlarımızla mükemmel şekilde kaliteli zaman geçirmek adına inanılmaz fırsatlardır. Köpek dostlarımız ile tatile çıkmak istiyorsanız onların da en az sizler kadar güvenli, stressiz ve keyifli olmasına dikkat etmelisiniz. Mihav ailesi olarak hazırladığımız bu içerikte köpek dostlarımız ile beraber tatile çıkmadan önce yapılması gerekenleri sizler için derledik. Keyifli okumalar.

Öncelikleriniz Olmalı

Özellikle de bir tatil planı sırasında köpek dostlarımıza bu tatil uygun mu diye düşünmeniz önemlidir. Yazın çok sıcak geçtiği dönemlerde pati altı yanığı, sıcak çarpması gibi sağlık problemleri gündeminize gelebilmektedir. Bu gibi durumlar sırasında can dostlarımızın sıcaktan korunabileceği ve serin bir şekilde önlemler almanız yeterli gelebilir. Tatile çıktığınız vakitte hedefinizin hava durumunu bilmeniz işinizi son derece kolaylaştırabilir. Köpek dostlarımızı tatile götürmeden önce bir yolculuk için kesinlikle sağlıklı olduğundan çok emin olun. Yapacağınız çeşitli aktivitelere ayak uydurabilecek mi? Bu konu çok önemli. Veteriner hekiminizden seyahat başlamadan önce gün alın ve gerekli kontrollerinizi yaptırın. Özellikle de köpek dostlarımızın iç ve dış aşıları yapılmalıdır. Dış parazitlere karşı ise pire tasmalarından takabilirsiniz. Ayrıca minik patili dostlarımız iyi bir şekilde veteriner hekim muayenesinden geçmelidir. Özellikle bol aktiviteli bir tatil planınız varsa mutlaka hekiminize götürün. Köpek dostlarımızı eminiz ki çok iyi tanıyorsunuzdur. Tatil zamanı geldiğinde onları hangi konular mutlu edecek bilmelisiniz. Oldukça enerjik bir dostunuz varsa mutlaka sosyalleştirin ve yeni yerleri gezin. Sosyal bir köpeğiniz varsa tatil zamanı boyunca yanınızda bu konuda rahatla gezdirebilirsiniz. Elbette bazı can dostlarımız tatil boyunca yabancılarla kolay iletişim kuramayabilir. Bu durumda lütfen daha dikkatli olun. Özellikle de köpek dostlarımızın rutinini bozmamaya özen göstermelisiniz. Egzersiz, uyku ve tuvalet ihtiyacı gibi rutin ihtiyaçları asla atlamamalısınız. Stressiz ve konforlu bir tatil için en önemli adım elbette hazırlı yapmak olacaktır. Can dostunuz eğer sürekli bir ilaç kullanıyorsa yanınızda yeteri kadar bu ilaç var mı? Emin olun. Kalmayı planladığınız otel ya da pansiyonun evcil hayvan politikasına lütfen dikkat edin. Daha sonradan çok ciddi problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X