Anasayfa

 Kediler Kucağımızda Uyumayı Neden Çok Severler?

Kedi dostlarımızın neden kucağımızda uyumayı çok sevdiğini mi araştırıyorsunuz? İşte o zaman Mihav ailesi olarak sizi bilgilendirdiğimiz bu içeriği okumalısınız. Kedi dostlarımız uykuyu çok fazla seven varlıklardır. Öyle bir durum ki, gün içerisinde 16 saate kadar uyuyan bazı kedi dostlarımız vardır. Uykuyu bu denli seven can dostlarımız bazen kucağımızda uyumayı çok severler. Özellikle yavru kedi dostlarımız annesine oldukça düşkündür.

Bu güzel dostlarımız, kucağınızda yatmaya bayılıyorsa ve annesinden ayrıysa sizin şefkatli kollarınıza kendisini bırakıp size çok güvenmiş olabilir. İşte bu sebepler doğrultusunda, büyüyene dek yavru kedi dostlarımız kucağınızda uyumaya devam edecektir. Can dostlarımız kucağınızda uyuduğu vakit kendisini güvende hissedebilir. Sizinle temas halindeyken dahi kendini tehlikede hissetmeyecektir. Çok daha rahat uyku çekecektir. Bununla birlikte evcil dostlarımız kendi yatağı olsa dahi her zaman sizin kucağınızda uyuyorsa kendisini sizinle çok rahat hissediyor olabilir. Kedi dostlarımızın sahiplerinin kucağından daha rahat gelen pek bir yer yoktur. Can dostlarımız vücudunu yayarak da kucağınızda uyumak isteyebilir.

Vücut Sıcaklıığınızı Kullanmak İstiyor Olabilirler

Can dostlarımız doğa üzerinde ısınmak için genel olarak doğal ısı kaynağı olan güneşten faydalanırlar. Evcil dostlarımız bazen güneşten faydalanma imkanı olsalar dahi daimi olarak bu mümkün olmayacaktır. Özellikle de gece, güneş olmadığı takdirde gerekli olan ısılar başka bir kaynaktan elde etmeye çalışabilirler. İşte bu gibi durumlarda da en güzel ve en güvenilir ortamı seçerler. Bu da sizin kucağınızdır! Kedi dostlarımızı, her insan "nankör" şeklinde nitelendirse de durum böyle değildir.

Güzel dostlarımız eğer ki sizin kucağınızda uyuyor ise sizi sevdiği için bu durumu yapıyor olabilir. Sizler de onlara karşı güzel bir şekilde sevgi gösterisinde bulunursanız karşılık verebilirsiniz. Kedi dostlarımız özellikle de siz evde yokken çok fazla sıkılmış ya da yalnız kalmaktan da bunalmış olabilmektedir. Can dostlarımız daima yeni doğduğu ve annelerinin kendisine baktığı zamanı hatırlayabilir. Oldukça güçlü bir hafızaya sahip olan bu güzel dostlarımız anıları hatırladığında ön ayakları ile size sevgi verebilmektedir. Bu davranışları ile annelerinden süt emmeye başladığı zaman için kalan içgüdüsel bir davranış olarak görülebilmektedir. Hiçbir şüphe yok ki onlara daima sevgi göstermeliyiz. 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X