Anasayfa

 Kediler Neden İnsanlara Sürtünürler?

Minik kedi dostlarımız oldukça fazla sebepten dolayı insanlara sürtünmektedir. Beden dili ile hareket ederek bizlere mesaj vermektedirler. Bu mesajlar genelde olumlu mesajlardır. Kediler anlaşılması zor olan varlıklar olsa da yapmış oldukları hareketler göz önünde bulundurulur ve bize ne anlatmak istediği ile ilgili bilgi sağlamamıza neden olur. Elbette bunlar için kedi dostlarımız ile uzun süre yaşamış olmak gerekiyor. Çünkü kedi dostlarımız ile yaşamış olduğunuz süre ve aranızdaki bağ onları daha iyi anlamamızı sağlayacak faktörlerden yalnızca birkaçıdır.

Kedi dostlarımız genelde ailesi ile olduğunu kabullendiği insanlara sürtünmektedir. Fakat ilk kez görmüş olduğunuz bir kedinin ayaklarınıza sürtünmesinin sebebini ipuçlara dikkat ederek keşfetmek mümkündür.

Kedilerin insana sürtünmesi ne anlama gelir?

Minik kedi dostlarıımızın birbirileri ile ve insanlar ile iletişim kurabilmesini mümkün kılan dokunsal, sesli ve görsel iletişimleri bulunur. Patili dostlarımızın hareketlerini göz önünde bulundurduğumuz zaman ne istediklerinin yanı sıra hangi ruh halinde olduğunu da anlayabiliriz. Her kedi dostumuz aynı hareketleri sergilemese de kedi dostlarımızın duyular kullanarak sizlerle iletişim kurmaya çalıştığı yöntemleri sizler için derledik.

  • Görsel iletişim, kuyruk kıvırma, kaldırma ya da sallama. Kulakları aşağıya indirme ve gözleri büyütme şeklinde sıralanabilir.
  • Sesli iletişim, tıslama, hırlama ve mırıldama bunun yanında miyavlama da sesli iletişim örneğidir.
  • Koku ile iletişime örnek verecek olursak da bölgelerini işaretlemek, bazı bölgelere idrar bırakmak gibi durumlardır. Evcil kedi dostlarımız feromonlarını kullanır. Kendilerine özgü olan kokuları ev içerisinde bulunan eşyalara ve genelde sahiplerinin üzerine sürtünerek yayarlar.
  • Dokunsal iletişim, kafa atma, tırmalama ve sürtüme olarak yer alır. Elbette ısırma da dokunsal iletişimdir.

Miyavlamalar kedi dostlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına kullanmış olduğu iletişim şekillerinden birisidir. Acıktığında, sizi özlediğinde ya da dışar çıkmak istediklerinde miyavlarlar. 

Bilgi Toplamak Amacıyla Size Sürtünür

Kedi dostlarımız ilk tanıştığı insanlar hakkında bilgi toplamak adına onları resmen selamlamak için ve kendilerine air bir hayvan olup olmadığını sorgulayabilmek adına sürtünür.

Selamlamak da Buna Örnektir

Evden dışarı çıktığımızda sizi kapıda karşılayacak olan minik dostumuz ayaklarınıza sürtünür ve "merhaba" der. Ayrıca bunun dışında sevgi gösterisi olarak da bunu anlayabilmemiz mümkündür.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X