Anasayfa

 Kediler Niçin Kapalı Kapıları Sevmezler?

Minik kedi dostlarımızın kapalı kapıları hiç sevmediği değişmez bir gerçektir. Kedi dostlarımızın kapalı kapıları neden bu kadar sevmediği ile ilgili araştırmalar bize tam olay detayları aktaramıyor. Kapalı kapıları neden bu kadar sevmediklerini anlamak zor olabilmektedir. Kedi dostlarımız her ner kadar bulunduğu oda içerisinde birkaç dakika önce dahi çıkmış olsa da oda kapısını kapattığınız anda kedi dostlarımız için olaylar değişir. "Kedim neden kapalı kapıyı sevmiyor?" sorusunun birçok cevabı bulunabilir. Bu cevaplar kedi dostlarımızın içgüdü ve kişilikleri ile alakalı olabilir. Kapalı kapılar konusunda kediler arasında bir ortaklık söz konusu olsa da bu durumu karşı verilmiş tepkiler kediden kediye göre değişkenlik gösterebilir. Bazı kedi dostlarımızk apalı kapının önlerine gelerek yalnızca yatarken, bazı kedi dostlarımız ise kapalı bir kapının yanına gelip yalnızca miyavlar. Bazı kedi dostlarımız ise kapıyı tüm güçleri ile tırmalar ve zarar verir. Bu tür durumlarda kedi dostlarımızın kapıya ve etrafa zarar vermemesi adına bazı önlemler almanız gerekebilir. Bu önlemler elbette ki kedi dostlarımız için zararsız olan ve yalnızca onları kapıdan uzak tutacak yöntemler olmalıdır.

O Odada Neler Oluyor: Merak Duygusu

Kedi dostlarımızın meraklı varlıklar olması, en az kapalı kapıları sevmediği kadar bilinen bir gerçektir. Birçok kedi dostumuz için kapalı bir kapı çok merak uyandırıcı bir durumdur. Daha içeriden birkaç dakika önce çıkmış olsa dahi kapının kapanmış olması kedi dostlarımızın meraklanmasının önünü açar. Minik patilerin merakı aslında yersiz bir merak olmamakla beraber sahip olmuş oldukları merak, yeni bölgeler ve av olanları keşfeden atalarından miras olarak kalmış gözüküyor. Daha öncesinde keşfedilmemiş yerlere gitmek, hem yeni avlar bulunmasına hem de minik patili dostlarımızın bölgelerini genişletmesini sağlamaktadır.

Dışarıdan bakıldığı zaman minik kedi dostlarımızın gün içinde gezdiği ve dolaştığı görülüyor. Bu her ne kadar avlanmıyor olsalar dahi kedi dostlarımızın av arayışı içerisinde olduğunun ana bir göstergesi olarak bilinmektedir. KEdi dsotlarımızın avlanma içgüdüleri gün içinde evde avlayacakları minik canlıları aramalarına sebebiyet verir. Kapalı bir kapı bu arayışı elbette ki engelleyecektir. Bunun yanında kapının hemen arkasında bir av olabileceği şüphesi dahi onların akıllarına gelir. Kapının arkasındaki sesler, kokular ya da hareketlerin olması kedi dostlarımızın merakını en üst seviyeye çıkarmaktadır. Bazı kedi dostlarımız sırf arka tarafta ne olduğu ile ilgili kapı açmayı dahi öğrenmiştir.

Sizlere bu içeriğimizde kediler neden kapalı kapıları merak eder? sorusunun yanıtın vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X