Anasayfa

 Kediler Evde Ne Yapar? Bir Kedinin 24 Saati!

Minik ve sevimli görünüşleri ve kendilerine özel karakteristik özellikleri ile olduğu kadar kusursuz bir ev yaşamına uyumları ile dikkat çeken ve insanların birlikte yaşamak için tercih etmiş olduğu evcil hayvanların ilk sırasında yer alan kedilerin 24 saati nasıl geçiyor? İşte bundan bahsedeceğiz. Apartman ve ev yaşamına hızlı bir şekilde adapte olabilen kedi dostlarımızın ev içerisinde yaşamlarının güvenli, sağlıklı ve mutlu olabilmesini sağlamak ise elbette biz insanlara düşüyor. Bir kediniz var ise ya da henüz yeni sahiplenmeyi düşünüyor iseniz "kediler evde ne yapar?" sorusunun cevabı için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

İyi Bir Mama Çok Önemli

Kedi bakımındaki en önemli konu elbette ki beslenmedir. Kedi dostlarımızın tıpkı biz insanlar gibi doğru ve sağlıklı beslenime ihtiyaçları vardır. Bunun yanında farklı yaşlar üzerindeki kedi dostlarımızın beslenme açısından da birçok gereksinimi vardır. Bu sebep üzerinden gidecek olursak kedi mamaları seçerken kedinizin yaşına göre mama seçmeniz önem arz eder. Birçok marka tarafından yavru kedi maması, yetişkin kedi maması ve yaşlı kedi maması olarak üç farklı yaş grubu için de mamalar üretilir. Özel olarak formüle eidlmiş bu mamaları markalar dikkatli bir şekilde üretiyor. Bunun yanında özel sağlık koşullarına sahip kedi dostlarımız için de oldukça fazla mama alternatifi vardır. Elbette ki minik dostlarımızın yaş mamaya olan aşkı da hepinizin bildiği bir şey. Kedi dostlarımıza kuru mamanın yanında yaş mama vermeniz de öğünlerinin güzel geçmesine sebep olabilir. Eğer kedi dostlarımız aşırı kilolu ise diyet mama alternatiflerini de onlar için kullanabilirsiniz.

Uykucu Kediler için Kedi Yatakları

Kedi dostlarımız son derece uykucu olarak bilinir ve bu kesinlikle doğrudur. Minik dostlarımız, günlerinin büyük bir bölümünü uyuyarak geçirmektedir. Ayrıca çoğu kedi de genelde gece vakti daha fazla aktiftir. Uykucu minik dostlarımızın iyi uyku çekebilmesi adına kedi yatakları çok doğru bir seçim olacaktır. Kedi dostlarımız için özenle tasarlanan kedi yatakları da estetik görünümleri sayesinde evinize hoş bir hava katmaktadır. Minik dostlarımızın alışkanlıklarını ezberleyerek onlar için en uygun kedi yatağını seçebilirsiniz. Örnek verecek olursak poların üzerinde yatmayı seven birk edi için kumaşı polar olan bir yatak tercih edebilirsiniz. Kedi yatakları, minik dostlarımızın konforu için özenle tasarlanır. Uyurken kendilerini rahat hissetmeleri çok önemlidir. 

Kedi Oyuncakları Olmazsa Olmaz

Kediler evde ne yapar sorusu genelde gözden maalesef ki kaçan bir yanıtı ise onların evde yeterli olarak hareket etmiyor oluşu gerçeğidir. Hareketsizlik kedi dostlarımız için ciddi anlamda sağlık sorunlarına zemin hazırlar. Bunun yanında yeterli egzersiz yapmayan kediler kilo almaya daha müsaittir. İşte bu durum için kedi oyuncakları çok doğru bir tercih olacaktır. Özellikle de oyuncu ve meraklı bir kediniz var ise onu düzenli şekilde egzersiz yaptırmak ve oyun oynatmak harika bir deneyim olacaktır. Bu, ruh sağlıklarını korumakta da çok büyük etki gösterecektir. Kedi dostlarımızına alacağınız kedi topları, oltaları ve kedi naneli (catnip) oyuncaklar onların evde harika vakit geçirmesine sebep olabilir.

Bugünkü yazımızda sizler için bir kedinin 24 saati nasıldır? Kediler evde ne yapar? sorularına cevap bulmaya çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X