Anasayfa

 Kedilerde Kulak Hareketleri ve Kulak Hareketlerinin Anlamları

Bizim gibi bir iletişim şekilleri yok fakat, kediler oldukça yüksek etkinliğe sahip bir iletişim mekanizmasına sahiptir. Hem insanlar ile hem de diğer hayvanlarla farklı iletişim yöntemleri oluşturacak şekilde mekanizmalarını harekete geçirirler. İlk zamanlarda bu iletişim şeklini anlamakta güçlük yaşayabilirsiniz. Bu şekilde düşünülmesi ya da hissedilmesi oldukça normaldir. kedi dostlarımız iletişim kurarken ne hissettiklerini gözleri, kuyrukları, bıyıkları ya da kulaklarını kullanırlar. Her uzuvları ile farklı mesaj verirler. İnsanlar ile iletişime geçerken vücut hareketleri sayesinde kendilerini ortaya koyabilirler. Örneğin, kedilerin kulak hareketi bir sese verilen tepkiden daha fazlası olarak yorumlanabilir. İşte, bu yazımızda sizler için kedilerdeki kulak hareketlerini ele aldık... Keyifli okumalar dileriz.

Kedinizin Kulakları Öne Doğru Eğikse

Kediler ilgilerini ve sevgilerini bizim beklediğimiz şekilde göstermez. Ancak, yine de bu hissi yaşamadıkları, oyun oynamak istemedikleri ya da ilgi görmekten hoşlanmadıkları düşünülmemeli. Kulaklar öne doğru eğikse, karşımızda bizden bir hareket bekleyen, şımarmaya yatkın, dost canlısı bir kedi ile karşı karşıya olduğumuzu bilmemiz gerekir. Bu harika davet ile onlarla oyunlar oynayabilir, etkileşimli oyunların faydaına başvurmaktan kaçınmayabiliriz.

Kulakları Dışa Doğru Açık İse...

Garip gelen bu davranışın altında haklı gerçekler yatabilir. Sessiz bir ortamdasınız, sakin ve sessiz bir şekilde yatan kedi dostunuz bir anda toparlanıp kulaklarını dışa doğru açıyorsa bir ses duymuş olabilir ya da sıra dışı bir hareket algılamış olabilir. Bu durum hakkında daha çok bilgi alabilmek maksadıyla kulaklarını harekete geçirebilir.

Kulaklar Standart Pozisyonda Duruyorsa...

Köpekler oldukça standart şekilde duruyorsa yani, bir hareket yapmadan duruyorsa karşımızda mutlu, konforlu ve sakin bir kedi var. Kedinizin sakin olduğunu anlamanızı sağlayan bu kulak hareketi onu sosyalleebilir, arkadaş canlısı, oyunlar oynayabilir kılar.

Kulakları Yana Doğru ve Düşük İse...

Kedinizin kulakları uçakların kanatlarını andıracak şekilde ve düşük bir pozisyonda duruyorsa aman dikkat! Onları çevresinde korkutan bir şey olduğu aşikâr. Kediler bu kulak pozisyonunda saldırıya meyilli oluyorlar. Asla konforlu değillerdir. Kendi özel alanlarına ihtiyaç duyarlar.

Sizlere bu yazımızda kedi kulak hareketlerinden bahsetmeye çalıştık.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X